Moralisk röta

Vad händer i handboll?

Först så har vi det här med Mattias Jansson som bloggade och som inte fick vara kvar som elitdomare. En rätt märklig historia. Jag kan förstå att hans blogginlägg sved i vissa kollegor och att han till viss del utlämnade domarkåren. Det är ju inte så kul att de avslöjas med att dricka för mycket alkohol på sina träffar. Men är det skäl för att inte få vara domare? Har man så lågt i tak? Officiellt sägs ju skälet vara att han bröt mot vissa gemensamt fattade regler, men det kändes faktiskt som en efterkonstruktion. Kan också mycket väl tänka mig att hans homosexualitet kan spela roll. Det finns ju vissa domare som verkar leva kvar i det förgångna. Ska intressant att se vad det här landar. Jag håller med om Per Johansson att man kanske kunde löst det här snyggare genom att helt enkelt prata med varandra.

Sen har vi det här med Schefvert och damlandslaget. Någonstans har det uppenbarligen uppstått en informationsmiss. Varför har handbollsförbundet, som det verkar, så svårt att informera och prata med berörda?

Och så har vi det här med flata domare som inte vågar stå emot våldsamt spel eller tryck från hemmapublik. Alingsås överfall i söndags borde naturligtvis ha bestraffats mer än vad som skedde. På tapeteten var våra "favoriter" PO Björk och Krister Andersson.

Och vad har hänt med spelarnas inställning? Igår blev det nästan slagsmål på plan mellan GUIF och Sävehof. Handbollsspelare har alltid varit kända för att spela tufft men schysst. Men nu verkar det helt plötsligt vara okey att använda övervåld. Är det en tillfällighet eller har det kommit för att stanna? Är det inte dags för domarna att visa mer kurage?

Och så något som stör mig otroligt mycket. Det har börjat filmas hej vilt. Det är rätt kul när man tajmar fel och skriker "ÖH" "OH" "AH" eller något liknande sekunden innan man filmar ett stürmerfoul. Men det är inte lika kul när man t ex låtsas få en smäll i ansiktet, så att motståndaren åker ut. Filmningar är ett jäkla ofog som riskerar att förstöra mycket för handbollen.

Historien om Pilfalks tandskydd är ett sällsynt bottennapp. Hur kan man sjunka så lågt. Jäkligt osportsligt och barnsligt. Lägre än Glocalnet skulle man kunna säga. Jag har fått en kommentar idag som säger att det finns bildbevis, det syns tydligen i tv sändningen att en Alingsås spelare tog Pilfalks tandskydd. Så det bör vara sant.

Och så var det Hammarbypubliken som i förra matchen lär ha ropat rasistiska uttryck mot Bliznac och som enligt Alingsås igår spottade, hånade och till och med kastade ner föremål.

Och till sist, värst av allt: de misstänkta mutfallen i internationell handboll. Vad har Kiel hållit på med? Att klubbar från fd öststatsländerna kan få för sig att muta känns inte helt förvånande, men Kiel???

Men vad är att vänta med en galen och okunnig ordförande i internationella förbundet?

Kommentarer
Postat av: Anonym

Eftersom jag tidigare postat inlägg och skrivit att det är Hammarbys version så får jag nu krypa till korset. På SVTs bilder ser man spelaren gå fram mot Pilfalk. På nästa bild ser man en hand sträckas ner bakom Pilfalks huvud. Dock ser man inte att något plockas upp eller vad som sker efter det, men det är nog bara att lägga ihop ett och ett.

2009-04-29 @ 21:51:13
Postat av: P

Eftersom jag tidigare postat inlägg och skrivit att det är Hammarbys version så får jag nu krypa till korset. På SVTs bilder ser man spelaren gå fram mot Pilfalk. På nästa bild ser man en hand sträckas ner bakom Pilfalks huvud. Dock ser man inte att något plockas upp eller vad som sker efter det, men det är nog bara att lägga ihop ett och ett.

2009-04-29 @ 21:51:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0