Nästan är det som gäller i Lund

Nästan är något som betecknar Lund och handbollen i staden. Man satsar lite så där lagom halvhjärtat. Det blir hyfsat men aldrig riktigt bra. Fullträffen saknas. Och jag tror faktiskt att detta är något som görs medvetet. Lundabor vill inte riktigt sticka ut och lyckas. Det är precis som om framgång är fult. Lund hade aldrig kunnat producera en Zlatan. 

Nu har vi fått en ny och fin handbollsarena, Färs och Frosta Sparbank Arena. Men även här saknas fullträffen. Några exempel: Istället för jumbotron har man två projektorer som visar bild på två skärmar. Problemet är att projektorerna är ljussvaga och skärmarna relativt små, så en stor del av publiken kan inte läsa texten. Den ena kortsidan kan överhuvudtaget inte se skärmarna alls. Denna kortsida kan inte heller se utvisningsminuterna eftersom man av någon anledning sparat in det på den matchklocka som finns på motsatta sidan. På ena långsidan finns det pelare som skymmer sikten för stående åskådare. Det är  för trångt mellan bänkraderna så att personer som är längre än 1,80 knappt kan sitta rakt. Och det finns fler exempel. Lite synd att arenan inte blev ännu bättre.

Och när det gäller de två stora klubbarna i Lund, H43 och Lugi, så är det även här ordet nästan som styr. Båda säger sig vara proffsiga men när det kommer till kritan så är det ingen som verkar ha kraften eller viljan att göra en riktig satsning på eliten. Med tanke på den fantastiska ungdomsverksamhet som finns i Lund är det ju märkligt att det hamnat så få SM-guld i staden. Jag tänker återkomma till vad jag menar man gör för fel i klubbarna. 

Till sist vill jag bara ta upp Lundagård. Den tredje handbollsklubben i Lund. Även här gäller ordet nästan. Lundagård vill av någon anledning inte riktigt stå på egna ben utan bara nästan. Man har gett upp sin frihet och inlett ett samarbete med H43. Ett samarbete som på sikt kommer att innebära att man inte har något riktig egen självständig verksamhet. Ja, jag skulle inte bli förvånad om man inom en snar framtid till och med kommer att upphöra som förening. Det är också synd. För vilket imponerande arbete har man inte gjort under många år i Gunnesbo. Om kommunen bara förstod hur mycket pengar Lundagård har sparat till kommunen så skulle man inte tvekat till att både renovera hall och bygga till med både kafé och samlingslokal. Men i nästankommunen  Lund så tas tyvärr  inte idrott på allvar.   

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0