Per Ola Björk och Krister Andersson

Ett märkligt domarpar som sista tiden återigen varit uppmärksammade. Det finns en röd tråd i den kritik som år efter år riktas mot paret. De verkar bara intresserade av att visa vem det är som bestämmer på plan. Saker som att skipa rättvisa eller att försöka få matcherna att flyta på så bra som möjligt med god stämning på blan verkar helt bortprioriterade. Det är kul att läsa en intervju med Per Ola Björk som Malmös domarklubb gjort. Här kan man läsa följande uttalande av PO Björk:

Var inte kaxig när du dömer. Däremot är det viktigt att ha mod och auktoritet att våga döma samt att stå på sig. Ibland kan det till och med vara bra att erkänna sitt misstag. För det gör vi som domare. Det gäller bara att minimera dessa.


Och då blir det extra löjeväckande att se att de på plan gör precis tvärtom: De är kaxiga och vägrar att erkänna misstag. Med tanke på att de alltid visar ut spelare som klagar på domslut så tycker jag att de dessutom saknar mod. De har missförstått det här med auktoritet och respekt. Att försöka få spelarna att vara rädda för domarna handlar inte om auktoritet. Det är precis samma beteende som när ligister slår ner oskyldiga människor för att få respekt. Inte fasiken respekterar man den man är rädd för.  

Det här domarparet är verkligen små människor både fysiskt och mentalt.  Men de har en god sida. De är inga hemmadomare som viker ner sig av publiktryck, som många andra gör. Tvärtom verkar de gilla när de även retat upp publiken.  

Kan inte låta bli att lyfta fram ytterligare ett uttalande från PO Björk: På frågan vad det bästa han vet, så svarar  han:

En avkopplande grogg eller en öl med kompisar


Allt snack om att domarna blir berusade varje gång de är på konferens eller kurs är nog inte helt fel.

Och varför är Krister Andersson alltid så solbränd. Bor han i solarium?


Kommentarer
Postat av: Grogg

Vad är det för folk vi har i domarkåren

2009-04-22 @ 08:25:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0