Dansk utblick

Från Danmark kan noteras att Viborgs damer tappar sponsorer sen två av deras spelare, Rikke Skov och Henriette Mikkelsen, börjat engagera sig i politik. Båda är numera aktiva socialdemokrater. Och så säger man att idrott och politik inte hör ihop.

Lönebråket mellan herrlandslaget och danska handbollsförbundet fortsätter. Nu hotar landslagets huvudsponsor flygbolageet Cimber Sterling att hoppa av om man inte kommit överens innan 12 september. Frågan är hur den här affären påverkar uppladdningen inför EM och om det kan innebära att det bli avhopp från landslaget.

Skjern och Zagreb haft möte för att se om de kunde enas om vem som har rätt till Frank Löke. Och det kunde man inte, så nu får EHF avgöra vem som Frank Löke ska spela för och vilket straff han ska få för att ha skrivit på för två klubbar.

Och så kan man notera att det är en allvarlig ekonomisk kris i dansk handboll. Det är många klubbar som dras med stora underskott. Undrar vilka konsekvenserna blir. Inte helt omöjligt kanske att några fler svenskar flyttar hem igen. Och det dröjer antagligen innan ett danskt lag kan konkurrera med europa. Fast å andra sidan verkar det vara kris i alla andra ligor också.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0