Dam VM och Warvne

16 mål! Ja, jag säger då det, vilken kille. Imponerande! Men Axnér är värre med 17 mål i en match under hans tid i Lugi.

Nu närmar sig dam VM. Sverige har hamnat i den svåraste gruppen, åtminstone den jämnaste. Men jag tror inte det är kört. Sverige har antagligen lättare för Danmark, Tyskland och Frankrike än för lag som Ryssland, Norge, Ungern och Rumänien. Så även om det är tuffa matcher så kan Sverige mycket väl hamna bland de två bästa lagen i gruppen, kanske till och med bli grupp etta. Något som hade varit omöjligt i de andra grupperna, så jag är optimistisk.

Sverige börjar med de sämre lagen, Kongo på lördag och Brasilien på söndag. Vet inte om det är bra eller dåligt, men lutar åt att det är en nackdel. De sämre lagen brukar kunna göra motstånd i början på en turnering. Och så dåliga är inte heller Kongo och Brasilien. Det går inte att underskatta något av dessa lag som båda spelar en rätt så lik handboll. Det är med svenska mått en annorlunda handboll, med några individuellt duktiga spelare med spänst och bra skytte.

Däremot ska man nog inte ha för stor respekt för Tyskland, som har problem. Deras två största stjärnor Git Jurack och Nadine Krause är inte med. De har också tappat ytterligare spelare pga sjukdom och skador. Här har Sverige en stor chans att vinna.

Frankrike är inte heller lika bra som förr. Spelar en rätt trist, försvarsbetonad handboll. Det lär bli målsnålt i matchen mot Sverige.

Om man läser dansk media så är de rätt säkra på medalj. Jag tror de kommer att bli besvikna. Danmark är ännu inte tillbaks i världstoppen, men är kanske det bästa laget i gruppen.

Som sagt, det känns absolut inte omöjligt med en topp-2 placering i gruppspelet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0