Från Danmark

Rapporteras att damlaget SK Århus är ytterst nära konkurs. Den första av de väntade konkurserna således. De måste hitta 2 miljoner danska kronor tills i morgon annars är det kört. I ligan har dessutom laget bestraffats med ett avdrag av två poäng pga den dåliga ekonomin och ligger därmed bara en poäng över nedflyttningsstrecket.

Jesper Jensen är skadad och missar EM. Det gör tränaren Ulrik Wilbek bekymrad eftersom Danmark inte har ett överskott av playmakers.

Det har ju under hösten spekulerats i om Michael V Knudsen skulle byta till Rhein Neckar Löven eller gå tillbaka till Skjern. Nu är det tydligen klart att både han och Thomas Mogensen stannar kvar i Flensburg.

Danska experten Nyegaard tycker att Sveriges damer är tråkiga. Han tycker att de saknar finess och överraskningar. Och han tycker att våra målvakter är dåliga. Och det är de väl om man jämför med andra länders. De danska målvakterna ligger hittills på över 40 % medan Gabriella Kain ligger på 34 %.

Linnea Torstensson uttalar sig däremot i dansk media om att hon tycker att svenskarna är favoriter mot Danmark!!!

Danmark säger sig gå för vinst eftersom det öppnar för en möjlighet att nå finalen. Men viss oro finns det nog i de danska leden. I en omröstning på TV2 så tror bara 59 % på en klar dansk seger.

Men oavsett hur det går mot Danmark, så räcker det faktiskt med en vinst för Tyskland mot Frankrike så går Sverige ändå vidare till slutspelet, eftersom Brasilien slog Kongo. Det känns som mer troligt än att Sverige slår Danmark.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0