Lite smått och gott

Jag börjar med Danmark. Den klubb som antagligen varit närmast konkurs, SK Aarhus, fick en respit i fredags då en mäklarfirma gick in med två miljoner. Det verkar som om sponsorer ändå går in och räddar när det verkligen kniper. Men det är ändå mycket osäkert om dansk handboll kan komma tillbaka. I gårdagens Ekstrabladet berättades om 60 herrspelare som ännu inte har kontrakten klara inför nästa säsong. Det är mycket troligt att en och annan av dessa kan komma till Sverige. Och inte gynnas dansk handboll av att damerna idag missade att gå till semifinal efter förlust mot Ryssland. Det är värt att notera att Frankrike vann den ena av mellanrundans grupper och alltså spelar om medaljer. Samma Frankrike som Sverige var mycket nära att vinna över. Det svider ännu mer att Sverige missade att gå vidare. Väl där kunde det ha gått bättre än vad vi kanske skulle kunna tro.

Danska bruttotruppen till herr EM ser ut så här:

Målmænd:
1 Kasper Hvidt, FCK Håndbold
12 Niklas Landin Jacobsen, GOG Svendborg TGI
16 Anders Petersen, KIF Kolding
20 Jannick Green Krejberg, AaB Håndbold

Markspillere:
2 Thomas Mogensen, SG Flensburg­Handewitt
3 Mads Christiansen, AaB Håndbold
4 René Toft Hansen, KIF Kolding
5 Torsten Laen, Füchse Berlin
6 Lars Jørgensen, AG Håndbold
7 Jesper Jensen, Skjern Håndbold
8 Simon E. Jensen, KIF Kolding
9 Lars Christiansen, SG Flensburg­Handewitt
11 Anders Eggert Jensen, SG Flensburg­Handewitt
13 Bo Spellerberg, KIF Kolding
14 Michael V. Knudsen, SG Flensburg­Handewitt
15 Mathias Madsen, Bjerringbro­Silkeborg
17 Lasse Svan Hansen, SG Flensburg­Handewitt
18 Hans Lindberg, HSV Hamburg
19 Jesper Nøddesbo, FC Barcelona
21 Daniel Svensson, AaB Håndbold
22 Kasper Søndergaard Sarup, KIF Kolding
24 Mikkel Hansen, FC Barcelona
25 Stefan Hundstrup, Viborg HK
26 Kasper Nielsen, GOG Svendborg TGI
27 Mads Ø. Nielsen, Bjerringbro­Silkeborg

Inga större överraskningar med andra ord. Men det vill till att herrarna gör ett bra resultat om dansk handboll ska fortsätta att attrahera sponsorer.

Och några ord om den svenska bruttotruppen. Några "nya" namn piggar upp.  Mattias Andersson är tillbaks i mål. Det förtjänar han verkligen efter sitt spel i tyska ligan. Lite förvånande, men också rätt så förtjänstfullt är Markus Enström med i truppen istället för Zachrisson. Markus har verkligen gjort ett genombrott i år. Att Warvne är med tycker jag också är helt rätt. Kul också att Olof Ask som en lite doldis i danska GOG får chansen att visa upp sig. Han får mycket beröm i dansk media. Till sist kan jag inte låta bli att undra över Kim Ekdahls plats. Antagligen är han väl med för att se och lära. Så länge han inte får lov att skjuta så lär han inte få spela så mycket. Men axeln kanske är frisk igen inom kort, vad vet jag. Känns också bra att man ransonerat med Hammarbyspelare, Tingsvall är den ende som verkligen förtjänar en plats.

Till sist vill jag nämna att Avbytarbänken ifrågasätter speakers som peppar publiken. Han menar att en speaker enbart ska informera om det som sker på planen, vad gäller målskytte och utvisningar mm. Ämnet är intressant. Men oavsett vad en speaker får eller inte får göra så är nog utvecklingen den att speakers mer och mer kommer att agera hejaklack. Det är nog något som man måste acceptera. Och jag är inte längre främmande för tanken. Även om jag var duktigt sur på den franske speakern vid finalen i Paris-VM för några år sedan, som är den mest partiska jag fortfarande har haft det tvivelaktiga nöjet att möta.  

 








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0