Något om Lundaspelen

Så är årets upplaga av Lundaspelen i full gång för 32: a gången. Idag avgörs vilka som ska spela final i morgon. Som vanligt blommar Lund upp av alla gäster från när och fjärran.

Lundaspelen är handboll när det är som bäst eller som sämst. Som bäst när man ser glädjen i alla barns ögon eller när det sker förbrödning över landsgränser, som sämst när man ser toppade lag, föräldrar som beter sig illa på läktarna eller ledare som slår sina spelare. Ja, det händer otroligt nog.

Arrangemanget är riktigt imponerande. Det krävs en hel del logistik att ro hem en turnering i vinter-OS storlek. Men allt är inte på topp. Lundaspels sajten är lika seg som vanligt. Är det inte snart dags att satsa på en tillräcklig serverkapacitet? Domarna håller som vanligt en väldigt ojämn kvalitet. Men det är förstås också en del av charmen.

Det förvånar mig att det finns svenska lag som inte deltar. Här har man ju chansen att få erfarenhet av att möta annorlunda internationell handboll. Men i ärlighetens namn så har man ju också den chansen i Partille Cup.

Återkommer i morgon med något från finalerna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0