Div tankar

Nu märks det verkligen att det är dödsäsong. Det blir allt svårare att hitta något att skriva om. Men ett och annat dyker ändå upp.

Borde inte Handbollsförbundet kunna få till ett lysande avtal med Ericsson nu när Hans Vestberg tar över som VD för Ericsson? Men med tanke på hur dåliga man var på att förvalta Sveriges guldålder på 90-talet, så blir man inte direkt trygg.

OV har nog gjort en hyfsad värvning som fått Kristian Asmussen på kroken. Han har varit riktigt duktig i många år, men lite misstänksam blir man när han väljer att gå till Sverige. Han kanske inte platsar längre i Danmark. Eller är detta ännu ett tecken på att ekonomin börjar bli dålig för de danska klubbarna. Kommer det att bli än fler spelare som går från Danmark till Sverige? Det kan mycket väl bli så,  men jag hoppas det inte bara handlar om föredettingar.

Axnér var lite väl långsökt i sin senaste blogg när han menar att det är vi skattebetalare som subventionerar de polska handbollsklubbarna genom EU-bidrag. Och att sedan hävda att det är orättvist med olika villkor i olika länder. Så kommer det alltid att vara. Inga änder har samma ekonomi och därmed skiljer sig skattetryck och de ekonomiska förutsättningarna från land till land. Skatteläget för handbollsspelare är lägre både i Danmark och Norge och inte fan handlar det om att EU subventionerar dessa länder. Norge är ju inte ens med i EU.

För min del tycker jag att det är kul att ett nytt land blandar sig i leken när det gäller klubblag. Och Polen som landslag har ju ökat bredden i handbollstoppen. Det får ju inte bli som bandy eller ishockey där det bara är ett fåtal länder som kan vinna mästerskap.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0