Partille Cup slut

Så var 40-års jubilerande Partille Cup över för denna gång. Och vilket väder det har varit under veckan! Och ett lysande arrangemang som vanligt.

Låt mig citera vad Jonas Andersson skriver på Partille Cups hemsida:

Under fem dagar har handbollsungdomar från hela världen varit samlade i Göteborg för spel i Partille Cup. 3 239 matcher har avgjorts och inte mindre än 79 113 mål har gjorts under veckan.

När vi summerar hela turneringen är det 18 lag som kan åka hem med segertrofén och det närmaste året kalla sig mästare. De 18 vinnarlagen kommer från 16 olika klubbar i sex länder.

De två klubbarna med flest lag med i Cupen, IK Sävehof och Lugi HF, vann två titlar var.

Sex av titlarna gick till svenska lag. Fyra troféer kommer att åka hem till Danmark, medan två får åka till Norge och Taiwan. Dessutom har Belgien och Egypten tagit hem var sin seger.

Vi vill också särskilt framhålla de svenska klubbarna Kärra HF och Önnereds HK. Kärra var i final med fem lag och alla förlorade, och på samma sätt förlorade Önnered de tre finaler de var delaktiga i.

Det är kul att lag från Taiwan, Belgien och Egypten har hem segrar. Det visar att handbollen trots allt är på framväxt i världen. Det kunde för övrigt blivit ytterligare några svenska segrar. Flera svenska lag förlorade med uddamålet.