Biffar

I kommentarerna till Axnérs blogg finns det en liten minidebatt om varför Sverige producerar för få spelare som är +100 kg och + 2 meter. Ett intressant ämne.

Naturligtvis handlar det delvis om urval. Vi är trots allt ett litet land och producerar därför färre biffiga killar än t ex Tyskland. Sen lockar ishockeyn och andra sporter en del av dessa biffar. Handbollen är svagare i Sverige än i andra länder.

Sen kan det naturligtvis handla om träningsmetoder och kostvanor och för den delen också om olagliga preparat. Jag är övertygad om att det knapras en och annan ryssfemma utomlands.

Jag har hört talas om hur mycket Kim Ekdahl du Rietz åt i skolmatsalen när han gick i gymnasiet. Här talar vi om en man som valde bort tallriken och la all mat direkt på brickan. Just Kim har verkligen satsat på att bli stor. Han har alltid tränat otroligt mycket fys och ätit därefter. Jag tror att för få har den mentalitet att verkligen satsa på att växa. En annan lundakille är Anton Månsson i H43. Han verkar ha tagit efter Kim och verkligen svällt de senaste åren. Vill man bli stor så går det helt klart. Kanske något för klubbarna att fundera på.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0