Dansk handboll i ekonomisk gungning

Flera handbollslag i Danmark har ekonomiska problem. T ex så tvingas Viborg att nedrusta sitt herrlag och nu går GOG ut och säger att de saknar 4 miljoner. För att lösa de problemen så tänker man sälja fler aktier.

Danska herrlandslaget är också i ekonomisk fight med förbundet. Spelarna menar att de blivit utlovade förhandling om nya villkor, men dessa förhandlingar har ännu inte blivit av. Konflikten gäller också hur mycket ersättningen ska minskas. Förbundet vill minska med 2,3 miljoner och spelarna vill ha en sänkning med 1,3 miljoner. Det har varit en del intressanta utspel i konflikten. Ulrik Wilbek har hotat att hoppa av jobbet som landslagstränare. Spelarna har vägrat att bära landslagets kläder under träning. Alla har dock inte ställt sig bakom handbollsspelarna, en och annan handbollsprofil, som t ex Bent Nyegaard, menar att spelarna är bortskämda och borde vara stolta över att representera Danmark. Nu verkar det dock som om parterna ska sätta sig ned och prata med varandra. Frågan är hur mycket konflikten har stört Danmarks EM förberedelser.

Man kan också notera att det verkligen blåst om det danska handbollsförbundet i år. Något som jag tror kommer att få konsekvenser i framtiden. Röster har höjts om att förbundet måste bli mer professionellt. Det ska bli intressant att följa hur man kommer att arbeta och organisera sig i framtiden.

För jag tror att förändringar även behövs i Sverigen. Det har ju också blåst en del kring det svenska förbundet i år. Och jag tror att även de på sikt kommer att tvingas att jobba på ett annat sätt. Men man ska nog inte tro att förbundet självmant kommer att starta ett sådant förändringsarbete.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0