Group Club Handboll aka GCH

Det är nog läge att ha lite koll på sammanslutningen GCH, vilken består av de mäktigaste klubbarna i Europa och som i veckan tog in tre nya medlemmar. Naturligtvis är inget svenskt lag medlem, men Norden representeras av Kolding från Danmark.

GCH har bl a som syfte att bevaka medlemsklubbarnas intressen gentemot de nationella förbunden. De vill bl a att EM och VM ska spelas vart fjärde år, så att det blir ett mästerskap vartannat år. De vill också kunna påverka när spelare deltar i landslagsuppdrag. De vill ha ett större inflytande på EHF: s verksamhet och marknadsföring av olika internationella turneringar.

Det känns som om denna sammanslutning kommer att bli allt mäktigare. Och att det för eller senare kommer att uppstå en konflikt mellan förbunden och klubbarna. Det är inte alltför otroligt att det kommer att bli som i ishockey där NHL har större makt än de olika förbunden. Jag som fortfarande tycker det är häftigare att se landslagen spela än de olika klubblagen är inte helt förtjust i tanken att handbollen ska styras av ett fåtal allt rikare och mäktigare klubbar.

Och när får Sverige ett lag med som medlem? Det kommer inte att ske förrän den svenska ligan blir mer framgångsrik.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0