Dagen efter

Grattis Sävehof! Damfinalen var en ren defileringen mot guld. Sävehof står i en klass för sig på damsidan. Tänk att vara obesegrade säsongen igenom. Och obesegrade för andra året i rad (om man undantar förra årets final).

Grattis Alingsås! Vilken herrfinal! Publiktryck och en svängig match med en massa nerver. Kan det bli bättre? Två lag som inte viker ner sig utan kämpar in i det sista. Det var en härligt jämn match som kunde ha slutat hur som helst. Trodde ett tag i andra halvlek att GUIF skulle ro hem guldet. Det tog tid innan Alingsås fixade GUIF: s offensiva försvar, men Bliznacs skytte knäckte till sist Eskilstunas hjältar. 

Men varför det röda kortet till stackars Richard Blank i slutet av matchen? Kändes lite som om domarna avgjorde matchen, trots allt.

Alingsås är ett jobbigt lag att möta. De krigar, spelar småfult, filmar och har både skytte och lirare. Och en målvakt som i sina bästa stunder är en levande vägg. Men just det medvetna småfula spelet och filmandet gör att jag ändå får en lite dålig smak i munnen. Jag är kanske för gammal, men jag gillar inte att man är beredd att ta till vad som helst för att nå sina mål. Handbollen är inne på farliga vägar om man börjar tumma på moralen.

 



 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0