Dansk inblick aka Spellerbergaffären

Aab protesterade som sagt mot att Bo Spellerberg fick upphävd sin karantän och därmed kunde spela i den avgörande matchen om finalplatsen mot AaB. AaB fick inte igenom sin protest utan Koldings finalplats stod kvar. Däremot blev Spellerberg återigen avstängd i den första finalmatchen mot FCK.

Danska Handbollsförbundets motiveringar till hanteringen är två. Det ena skälet var att Bo Spellerbergs deltagande inte hade någon avgörande betydelse för resultatet och för att Bo Spellerberg inte hunnit ge sin version på det inträffade.

Men affären är inte avslutad. Danmarks kända handbollsprofil Bent Nyegaard uttalar sig för danska TV2 att och sågar Danska Handbollsförbundets motivering att Spellerberg inte var av någon avgörande betydelse. Han menar att Spellerberg varit Koldings viktigaste spelare under lång tid.

Och AaB kommer att lämna in en ny protest och minst kräva omspel. Skälen till det är att de också menar att Spellerberg är av avgörande betydelse för Kolding. Men också för att de själva hade Daniel Svensson avstängd i matchen, trots att han inte hade fått chansen att ge sin version på sin avstängning. Man menar alltså att Handbollsförbundet inte behandlat spelarna på samma sätt. Man kallar Handbollsförbundet beslut för osportsligt, ologiskt og fullständigt absurt. AaB kommer dessutom att begära att få se de handlingar och dokument som Handbollsförbundet upprättat det sista dygnet före beslutet för att verkligen kunna få insyn i vad som hänt.

Och GOG har skrivit ett pressmeddelande där de menar att den upphävda avstängningen kan ha kostat dem en finalplats. Vid oavgjort resultat mellan Kolding och AaB så hade GOG gått till final. GOG menar att förbundet måste se till att en sådan här händelse aldrig mer kan inträffa.

Och Danska Handbollsförbundets generalsekreterare Morten Stig Christensen har nu kallat till presskonferens idag förmiddag.

Det ska bli intressant att se vad som kommer ut av denna affär. Det är alltså inte bara kring det svenska handbollsförbundet som det stormar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0