Dansk utblick

Jag missade ju sista omgången i det danska slutspelet i helgen. Den viktigaste matchen stod mellan AaB och Kolding, vilken Kolding vann. Kanske var avsaknaden av Larholm för stor i AaB. AaB, med ett otal svenskar i laget, har varit det bästa laget under året, men missar alltså finalen. Men sista ordet är kanske inte sagt. AaB har anmält Kolding både till Danska Idrottsförbundet och till Danska Handbollsförbundet. Man menar att Danska handbollsförbundet gjorde fel som upphävde Spellerbergs avstängning inför matchen i lördags efter det att Kolding i sin tur hade protesterat mot avstängningen.

Men om nu finalparet FCK och Kolding står fast så är det lite av en revansch för bröderna Sievertsson, framförallt Ulf. I höstas gick dansk massmedia hårt åt Ulf när de menade att han varit för länge i föreningen och att Kolding behövde nytt blod i ledningen. Tack vare finalplatsen så får Ulf ett snyggt avslut på sin långa tid i Kolding.

Och det är kul att båda finallagen tränas av svenskar. Favorit lär vara förra årets mästare FCK.

FCK lär förresten enligt Skånska Dagbladet vara intresserade av Dalibor Doder. Jag tror hans spelstil hade passat utmärkt i Danmark och borde göra succé. Den danska ligan blir alltmer svenskdominerad. Men platsen som M9:a hålls idag av Martin Boquist. Hur tänker man utnyttja honom framöver om man tar in Doder? Eller tänker man ha två helt olika typer av M9:or som alternativ? 

Nu var det inte bara AaB som gick överraskande dåligt i slutspelet. Även skadedrabbade BSV missade att hamna bland de fyra bästa. Team Tvis Holstebro med Patrik Olsson och Joakim Ernstsson gick däremot bättre än väntat. Ernstsson verkar för övrigt ha blommat upp sen han lämnat Kolding och fått mycket speltid i Holstebro. 

GOG krossade Viborg i sin sista match och gör upp om bronset med Holstebro. Det blev väl en hyfsad slutpunkt för Schefvert, trots allt. Det var ju nära att GOG till och med skulle missa slutspelet.

Till sist kan man läsa på HEH att fyra svenskar togs ut i Danmarks All star team:

MV: Steinar Ege, FCK
V6: Fredrik Petersen, GOG
M6: Milutin Dragecevic, BSV
H6: Jan Lennartsson, AaB
V9: Mads Nielsen, BSV
M9: Jonas Larholm, AaB
H9: Kristian Svensson, AaB


Det är synd att Kristian Svensson måste konkurrera med både Kim Andersson och Oscar Carlén för att komma i landslaget.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0