Finaldags i Danmark

Så är det äntligen dags för första finalmatcherna i Danmark efter cirkusen kring Spellerbergs avstängning. Det blev tre svenska tränare i final.

Först ut är Viborg mot Aalborg. Viborg som är obesegrade i ligan, vann Pokalturneringen och Champions League är STORfavoriter, men kanske kan svensklaget Aalborg med Linnea Tortsensson i spetsen skrälla. Viborg fullständigt dominerar damhandbollen. Inte ens Kiel hos herrarna kommer i närheten. Viborgs herrlag däremot nedrustar. Pengarna räcker tydligen bara till ett bra damlag. Undrar om något lag i Sverige hade gjort samma prioritering? Det är ju inte så många år sedan H43 lade ner sitt damlag när pengarna tog slut. Nu har man äntligen ett lag på gång igen tillsammans med Lundagård. Hoppas pengarna räcker denna gång.

Sen har vi FCK mot Kolding. I serien vann FCK hemma med 10 bollar, om jag minns rätt. FCK lär vara favori, nu när Spellerberg är avstängd igen. Undrar dock om det ens kommer 500 på läktarna. Det är helt otroligt att FCK har så usel publik. Men hallen är ju inte heller mycket att hurra för.

Och så är det ju även dags för första Champions League finalen för herrarna i helgen. Kan inte tänka mig annat än att Kiel ror hem titeln.

Vilka två härliga handbollshelger vi har framför oss.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0