Handbollsfans

När man levt i handbollsvärlden ett tag så börjar man känna igen en massa andra handbollsfans. Ibland känns det som om vi som gillar handboll är en enda stor familj. Det är rätt charmigt.

Vi handbollsfans skiljer oss från andra sporters fans. Hockey och fotboll, som har fler fans, har också många som är rätt löst knutna. De går på en match då och då och tittar kanske mest när det är SM-final eller landskamper. Men den kategorin är rätt ovanlig i handbollskretsar. Det är mer on/off. Antingen är man totalt hängiven eller så struntar man i handboll.

Handboll är nog lite svårare att ta till sig än andra sporter. Visserligen borde handbollens fart, fysiska spel och schyssta attityd locka många, men när man kollat på ett antal matcher så börjar man efter ett tag uppskatta de strategiska inslagen. Handboll är i det avseendet en sport för hjärnorna. Jag vill hävda att handbollen har kommit mycket längre än t ex fotboll när det gäller taktik. Och det är spännande att se. Och något som gör att vi blir totalt beroende av handboll.

Själv ser jag en 3-4 matcher i veckan under säsongen. Allt från ungdomshandboll till dansk och tysk handboll på tv. Och det finns säkert de som ser många fler. Det blir som ett gift. Jag mår dåligt över sommaren och har abstinensbesvär. Lite lindrar en vecka i Partille eller några matcher med landslagen men suget efter elitseriestarten går nästan inte att uthärda. En mörk tid närmar sig!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0