Alingsås debut

För att anknyta till svenska vänsternior så var det dags för Bliznac och company att göra debut i Champions League under lördag eftermiddag. Förlust med 10 bollar mot ett Hamburg utan flera av sina bästa och som verkade gå på halvfart. Vad ska man säga om det? Naturligtvis är svenska lag chanslösa mot Europas topplag, men visst såg några Alingsåsare nästan rädda ut före match. Och visst borde man kunna ha smällt på bättre i första halvlek. Det kändes som om man inte trodde att man skulle kunna vinna. Men det fanns ljuspunkter. Kappelin skötte sig utmärkt även om Sandström var bättre i Hamburgs mål. Fast det går kanske inte att jämföra målvakterna. Det var ju skillnad på Hamburgs och Alingsås avslut. Andreasson och Iveland gjorde också en bra match. Men Bliznac visade tyvärr att han inte riktigt håller internationell klass och känns inte som en kandidat för svenska landslaget.

Avbytarbänken tror att Alingsås tar minst 6 poänt i gruppspelet och att man sedan kan skrälla och ta ytterligare någon poäng. Jag vet inte. Det blir nog svårt. Mot Fyllingen bör man ta ett antal poäng och visst kan man kanske ta någon poäng mot FCK men man ska veta att de danska ligan är bättre än den svenska. Jag skulle gissa att FCK normalt sett är 6-7 mål bättre än Alingsås, men Kappelin kan ju mycket väl spika igen totalt i en match. Men för svensk handbolls skull så hoppas jag att Alingsås går vidare från gruppspelet. Det ska i alla fall bli kul att följa matcherna.

Och så har vi Roger Blomquist. Det positiva med honom är att han verkar gilla handboll och att han så smått börjar ta in lite om vad handboll handlar om. Men han har långt kvar. Misstänker att han inte är världens mest lättlärde. Men visst blir man trött när han direkt efter några sekunder önskar tittarna välkomna till handboll på söndag eftermiddag.


Kommentarer
Postat av: Rulle

Han far fram och tillbaka mellan diverse idrotter, en såm som kan kommentera i princip vad som helst under ett OS. Vill minnas att han kan lite mer om gymnastik än annat. Handboll har han vaga begrepp om...men som sagt, han försöker. Låt honom stå nere vid avbytarbänkarna med en mikrofon (som inte är inkopplad) och prata för sej själv!!

2009-10-04 @ 20:54:47
Postat av: Blomsterflugan

SVT borde ha stått fast vid sin avstängning av "Blomman" för något år sedan. Nu stjälper han sporten och det är det väl ingen som vill. Handbollen är förloraren.

2009-10-05 @ 15:04:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0