Avklädning

Alingsås var som väntat chanslösa mot FC Köpenhamn. Kan inte annat än småle åt de som verkligen trodde att Alingsås skulle kunna vinna. Vi som följer den danska ligan vet att skillnaden är stor mellan ligorna. Sveriges bästa lag möter ett danskt lag som ligger fyra och som är rätt hårt skadedrabbat och ändå blir Alingsås totalt överkört. Men även om skillnaden är stor mellan lagen så hade åtminstone jag förväntat mig att Alingsås skulle kämpa mer. Men man var liksom inte där.

Återigen gör Kappelin en bra match. Kul också att se ungtuppen Berg på linjen. Men jag tycker att Bliznac återigen visar att han inte håller internationell klass, även om medspelarna inte riktigt backar upp honom.

Jag kan också konstatera att varken Grahn eller Blomquist är särskilt insatta i dansk handboll. Ingen av kommentatorerna verkade veta att Boquist faktiskt oftast, och med lysande resultat, spelar mitt 9:a i FCK. De var mycket överraskande av Boquists höga klass på positionen.

Det är bara att inse, även om det svider, att svenska klubblag inte kommer att nå en Europatopp på länge. Inte så länge det inte går in en storsponsor som pumpar in pengar eller att någon klubb lär av FCK. De har lyckats bli nordens rikaste klubb både inom fotboll och handboll genom att ha ett framgångsrikt koncept. Genom att bl a äga Danmarks nationalarena i fotboll, Köpenhamns Idrottspark aka Parken, så har man idag är ett marknadsvärde på flera miljarder. Jämfört med det är Alingsås och de andra svenska klubbarna ytterst små.

Hur många gånger ska Roger Blomquist förresten förklara hur man uttalar Bliznac? Nu har han sagt det ett antal gånger under förra säsongen och i varje match hittills i årets Champions League. Och var fick han för sig att Steinar Ege uttalar sitt förnamn med tyskt uttal? Schteinar?

Kommentarer
Postat av: Jonas

Bortsett från Kappelin kan man lugnt hävda att Alingsås underpresterade mot FCK. För oss som är vana att se AHK kändes det ovant att se spelarna så tagna av stundens allvar. Efter en trög start började de satsa och hitta sin nivå men ganska snart hamnade några skott utanför, och inga returer kom till AHK. Samtidigt satte FCK sina chanser eller så fick man retur på varenda räddning från Kappelin. Då rann det iväg och sen kom aldrig AHK upp i normal nivå mer...Visst är FCK ett betydligt bättre lag en normal dag. Men dagens match speglar inte skillnaden rättvist, tycker jag. 3-5 måls förlust hade varit naturligt. Och med en riktigt bra dag ska AHK kunna slå dem -därmed är din inledande diss obefogad och lite provocerande. -Men det förstår jag, du vill ju ha läsare och då behöver man ju spetsa till det ibland...;)

2009-10-17 @ 23:37:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0