Frank Löke historien

Som jag misstänkte så är det nya turer i Frank Löke historien. Det här börjar bli en av de märkligaste affärerna inom idrott som jag har hört talas om.

Som vi märkte i veckan så spelade Löke mot Alingsås trots att han skulle ha varit avstängd. Skälet till det var att Löke överklagade straffet på nio månaders avstängning från internationell klubbhandboll och böterna på 10 000 Euro till handbollens domstol ECA. Karantänen blev därför framskjuten till tidigast 1 november, eller egentligen tills dess domstolen behandlat ärendet.

Men inte är historien slut med det.

Nu stämmer Skjern Löke på 120 000 Euro för den ekonomiska förlust klubben bedömer att de har drabbats av pga han inte kom till Skjern. Löke siger sig inte förstå deras agerande och säger bl a han var på väg att skriva på för ytterligare en dansk klubb!!!

Samtidigt överklagar Danska handbollsförbundet också Lökes straff. De tycker att han fått ett alldeles för milt straff och att Europeiska handbollsförbundets mesighet öppnar upp för liknande historier i framtiden. De menar att situationen för klubbarna blir hopplös om spelare kan skriva på för flera klubbar parallellt och sedan komma lindrigt undan.

Jag kan inte låta bli att undra hur Löke är funtad. Kan han verkligen tycka att det är ok att skriva på för flera samtidigt. Fattar han inte vad ett avtal innebär? Mannen verkar ha vissa moraliska eller etiska brister.

Och jag håller också med Danska handbollsförbundet. Straffet är för lindrigt. Hur ska klubbarna kunna lita på något avtal med spelarna om det är ok att bete sig hur som helst som spelare?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0