Dags för dansk premiär

I morgon sparkar både herr och damligan igång i Danmark. Jag gillar dansk handboll. Damligan håller högst klass i världen och herrligan är antagligen den bästa efter den spanska och tyska. I år har ett antal danska profiler vänt hem, så en handbollsfest är att vänta. Jag ser fram emot alla tv sändningar i dansk tv.

Handbollsprofilen Bent Nyegaard har inför premiären rankat herrligans fem största profiler.

Enligt Bent är dessa:
Kasper Hvidt
Kristian Kjelling
Andy Schmidt (men vem fan är det?)
Milutin Dragicevic
Claus Möller Jakobsen och Bo Spellerberg

Det blev alltså sex spelare och inte fem. Som bubblare nämnde han Fredrik Petersen och Martin Boquist. Jag tycker att han kunde tagit med Lukas Karlsson, som jag tror kommer att göra ett lysande säsong i år igen, om nu bara axeln håller.

Vilket målvaktspar Magnus Andersson förresten disponerar i FCK! Steinar Ege och Kasper Hvidt. Säg det motståndarlag som inte kommer att känna respekt.

Redan i morgon är det en toppmatch i herrligan. Aab tar emot BSV hemma.

Men bra spelare kostar pengar och de ekonomiska problemen är som bekant stora i dansk handboll. Nu avslöjar Jyllands Posten att det är vanligt med svarta pengar. Danska handbollsförbundet säger säger sig vara överraskade, men lovar att undersöka saken omgående. Men det kan rimligen inte vara förvånande. Självklart förekommer svarta pengar Danmark. Det gör det säkert i andra ligor också inklusive den svenska.


Kommentarer
Postat av: Marcus

Andy Schmid är hämtad från Amicitia Zürich och blev utsedd till bäste spelare förra säsongen i den schweiziska ligan. Har fått enorma höga omdömen där nere

2009-09-02 @ 22:39:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0