En Lugimatch i Arenan

Tillbringade kvällen i Lunds Arena och såg Lugi förlora mot Lindesberg. Här följer några observationer.

Arenan

Ett nytt idiotiskt kösystem till Knakeförsäljningen (korvförsäljning för utsocknes), á la Sovjet, hade premiär. Först fick man köa för att betala, sen fick man gå till en annan kö och vänta på att få Knaken levererad. När man väl hade den i sin hand var den kall. Och till Knake ska det serveras stark senap, men någon sådan går inte längre att få. Det blir till att handla något på vägen ner till hallen framöver.

Storbildsskärmarna var lika ljussvaga som alltid. Lugi presenterade truppen på en av skärmarna, men det gick inte att läsa något av spelarpresentationen. Vilket företag är så korkat att de vill lägga ut annonser på de skärmarna?

Speakern var lika dålig som vanligt. Fattar inte att Lugi vill ha en speaker som ingen hör vad han säger.

Matchen

Lugi för dagen iklädda tröjor som mest påminde om sjömanskostymer var lika tama och blyga som tröjorna gav sken av. Matchen var avgjord efter 10 minuter när Lindesberg ryckte ifrån. Att Zanotti och Sandgren inte tog time-out då är ett rent tjänstefel. Antagligen kommer de att vara lika tröga med time-out korten i år som förra säsongen. Idag tog de sin första time-out när det återstod 3,5 minuter vid ett underläge med fem mål. Det var ju så dags då. Jag tror att dubbelkommandot vid matcherna gör att de har svårt att bestämma sig för att ta time-out. De måste först komma överens och då har det ofta gått för långt. Och det är väl tveksamt om det är bästa laddningen före match att göra som Zanotti och fria till sin flickvän inför publiken. Det var ju tur att hon sa ja annars hade väl kvällen varit helt förstörd för Zanotti. Kim Ekdahl spelade några minuter försvar annars satt han på bänken, varför var han överhuvudtaget med på bänken? Och hur är det med axeln? Kommer han att spela något överhuvudtaget i höst? Utan honom kommer Lugi att få det svårt. Anfallsspelet känns väldigt vilset när det inte funkar individuellt. Det finns liksom inget grundspel att falla tillbaka på.

Lindesberg kämpade på som vanligt och anfallsmässigt var det inga större överraskningar förutom Jonathan Jepsson som gjorde ett starkt inhopp i andra halvlek. Kul däremot att se hur duktig Warvne har blivit bakåt. Hur många Lugianfall fastnade inte på honom. Och det som kom förbi räddade Ehnevid som gjorde en stormatch i målet.

Mitt tips att Lindesberg kommer före Lugi i serien känns inte helt fel.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0