Jämnt

Fantastiskt roligt att det blev så jämnt i damernas semifinaler. Vem hade på förhand kunnat tro att det skulle stå 2-2 i matcher i båda semifinalerna? Eslöv gjorde som vanligt en stark hemmamatch. Skövde ska vara glada att de lyckades vinna första matchen hemma efter förlängning. Jag tycker att Skövde är det bättre laget spelare för spelare och har även ett bättre spel, men det är ju en del av handbollens tjusning av vilja och inställning betyder så mycket. Eslöv har verkligen krigat sig fram till sina två vinster. Flera av deras doldisar har lyft sig i finalspelet. Som jag har skrivit tidigare. Det här visar vilken bra tränare Ola Månsson är. Och vid sidan har han en annan duktig tränare, Jörgen Persson. Båda dessa tränare är bra på att lära ut försvarsspel och kan verkligen få ut mycket av spelarna.

Men när får Eslöv en ny hall? Det är ju pinsamt att se spelarna sitta i "träburarna". Och hela hallen lär ha fuktskador. Jag minns att redan när Eslövs damer vann SM för första gången så pratades det om en ny hall. Nu har det snart gått 10 år och inget verkar ha hänt. Skandal från politiskt håll. Eslövs damer har verkligen satt Eslöv på kartan och är värda en ny hall.

Men hur går det nu i de avgörande matcherna? Ja, det är det väl ingen som vågar säga helt säkert. Det lutar ju åt Sävehof - Skövde i final, men Lugi och Eslöv har ju som bekant allt att vinna och borde inte känna någon press. Som det har verkat hittills så känns det som Eslöv har störst chans att skrälla, men Lugis försvarsspel i sista matchen gör att man inte heller kan räkna ut Lundaborna.

Signaturen fp har gjort mig uppmärksam på att man i GP kan man läsa om en mindre trevlig situation efter senaste Lugimatchen: http://www.gp.se/sport/handboll/1.357117-rasistattack-pa-savehofspelare

Jäkligt trist att vissa inte fattar hur man ska stötta sitt lag. Hur korkade kan man vara? Varför fattar man inte att man skadar Lugi? Antagligen skiter man totalt i både Lugi och handboll, man är bara ute efter att skapa bråk. Hoppas Lugi och klacken rensar ut de här idioterna, så att det inte upprepas.

Men det gäller också att inse att detta inte är något typiskt för Lugi eller för Lund. Det finns tyvärr samma idioter i de flesta klubbar och städer.

Även om nu det blev några mindre roliga händelser under och efter Lugis match senast, så hoppas jag ändå att Lugis klack är här för att stanna och att man till hösten fortsätter att stötta Lugis seniorlag. Både Lugi och handbollen som helhet behöver att det skapas permanenta klackar och publiktryck på matcherna.

Några ord om vår hackkyckling Roger Blomqvist. Ja, han fortsätter gladligen med att visa sin okunskap om handboll, men jag tycker ändå inte att han är helt värdelös. Han har i alla fall samlat på sig lite bakgrundskunskap om spelarna och är framförallt entusiastisk. Det märks att han gillar handboll och det smittar faktiskt i alla fall av på mig. Och när han är tillsammans med Magnus Grahn så funkar det hyfsat. Det är värre när experten heter Per Johansson, för han kan inte ens dölja att han tycker att Roger är usel. Från och till så märker man hans irritation. Och då blir det lite pinsamt.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0