Lite från Danmark

Tänkte sticka emellan med lite nytt från Danmark.

Johanna Ahlm har skrivit ett 3-års kontrakt med Viborg. Det säger en del om Johannas status som spelare när en av världens bästa klubbar vill binda upp henne på så lång tid. Viborg säger i sitt pressmeddelande att även om Johanna är Sveriges bästa spelare så har hon ändå stor utvecklingspotential. Enligt DR så har Johanna haft mer än 850 000 DKR i lön när hon spelade i Aalborg. Inte så dåligt! I Viborg lär hon få en lägre lön men en del av skillnaden täcker Viborg upp som ändå får en lägre utgift än om hon stannat kvar.

Idag är det också viktiga matcher herrarnas slutspel, Kolding-BSV och AaB-FCK. Vinster för Kolding och FCK så leder de med tre poäng och har tagit kommandot om finalplatserna.

Samtidigt som SK Aarhus har fått besked om att de slipper gå i konkurs så är det fortfarande osäkert för GOG Odense och Randers HK. Vilken eländig säsong det varit för de danska klubbarna!

Anrika FIF pratar nu om comeback på elitnivå med både dam- och herrlag. Elitlicensen som de hyrt ut till FCK kommer nu tillbaks till FIF. Om FCK går till final i danska mästerskapet så kvalar FCK in till Champions League. Och nu spekuleras det i om FIF kan ersätta FCK i Champions League.

Och så fortsätter debatten i Danmark om att skrota slutspelsgrupperna. Det som vi precis infört i Sverige. Argument som tillkommit är att slutspelet är förvirrande och för svårt att förstå för gemene man.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0