Stolpar

I dagens match mellan Skövde och Eslöv så var det väl mycket stolpe in för Skövde och stolpe ut för Eslöv. Men man kan antagligen inte bara skylla på otur utan det handlar mycket om rutin och skicklighet. Men jag skulle vila säga något om Ola Månsson. Han fick ju inte vara kvar i H43 men han har utan tvekan kvaliteter. Nu har han gjort Eslövs damer till en utmanare till SM-guldet. Det är starkt gjort och visar vilka kvaliteter han besitter. Men frågan är om inte hans största styrka är att han är bra på att få spelare att växa och få självförtroende. Men om han då coachar ett lag som har många gamla gubbar så funkar hans ledarstil sämre. Det var väl det som hände i H43.
Olas engagerande ledarstil hade antagligen ingen succé hos Axnér, Söder, Roganovic, Milosevic m fl.  Kanske är han bäst som ungdoms- eller damtränare. Vid sidan har Ola ytterligare en H43:are vid namn Jörgen Persson. Varför har H43 släppt två så duktiga tränare? Man har ju inte precis ett överflöd av duktiga ledare.

Sen tycker jag nog att domarna idag var väl hemmavänliga. Det är olyckligt när domarna påverkar utgången av en match.

Att vara elitspelare i H43 är inte så lyxigt precis. Idag satt damlagets stjärna Vanessa Tellenmark och sålde lotter till Bingo-lotto på ICA Kvantum i Lund. Det hade knappast en elitspelare i Danmark behövt göra.

Och så blev Sverige sist i Norge. Det var inte så överraskande. Jag vet inte, men jag tycker inte det känns som om Sverige lyfter med Ola och Staffan. Undrar vad Ulf Sivertsson hade kunnat åstadkomma. Det är många försvarare i eltiserien som har problem med Robin Andersson. Det har antagligen motståndarna i Norge också haft eftersom han blev uttagen i All Star Team.

Har glömt att kommentera att Lugis kantspelare är kvar nästa säsong. Det känns naturligvis skönt för en vinröd. Gummi håller ju alltid hög klass och Sebastian Lindell har visat sig som en lysande värvning. Och han har inte heller gjort bort sig i landslaget i helgen.

Och i morgon vinner Sävehof mot Lugis damer.









Kommentarer
Postat av: Oändligt BLÅ

Att H43 inte kan behålla ledare är för mig en gåta! Det är likadant på ungdomssidan. H 43 fick en av de bästa ungdomstränarna från Lugi men lät föräldrarna styra och han slutade. Kontentan är vad?

2010-04-18 @ 11:35:01
Postat av: Roffe

Det är klart att Ola Månsson har rätt, domarna gynnade Skövde i snart sagt varenda avblåsning. De var fruktansvärt enögda och som inte det var nog hade Skövde tur i vartenda avslut. Egentligen borde ju inte ett enda skott ha gått på mål, det måste också ha varit domarnas fel att några ändå gjorde det. Skövde är egentligen ett riktigt dåligt lag och Eslöv är redan svenska mästare...

2010-04-18 @ 19:48:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0