Tre lag klara

Så tog Ystad den tredje semifinalplatsen, men inte förrän efter lite lite berg-och-dalbanespel i går också. Men vändningen sista kvarten gav ändå en klar seger. Starkt gjort av Ystad att nå första delmålet, trots ojämnt spel under säsongen, och visst kan Ystad gå hela vägen till Malmö Arena också. Och det gäller antagligen att ta chansen i år, för det blir svårare att ta ett guld nästa säsong.

Starkt gjort även av Hammarby att spela så pass bra som man gjort i slutspelet. Men den tunna truppen har gjort att man inte orkat i 60 minuter.

Janne Gustafson i Sydsvenskan har varit på hugget sista tiden. Jag kan bara instämma i det han skriver: http://blogg.sydsvenskan.se/gustafson/2010/04/06/zoran-blast-pa-skyttetitel/

Snurren är som vanligt i full gång i Handbollssverige. Att besluta att slutspelsserien är en fortsättning på elitserien och inget slutspel (trots namnet slutspelsserien) är inget annat än hål i huvudet. Och man blir mörkrädd när man förstår på vilka lösa grunder förbundet fattar beslut. Att inte ha färdiga regler för vad som händer om några lag förlorar elitlicensen är skandal. Inte undra på att inget lag tappar sin licens.

Jan har också spekulerat i turerna i Lugis försök att hitta en ny tränare och fått på tafsen, som man alltid får när man klagar på Lugi. Men jag tror faktiskt att det gått till precis som Jan beskrivit. Lugi kickade Sandgren pga kritik från spelarna utan att ha klart med en ny tränare. Man räknade med att det skulle vara lätt att hitta en ersättare, antagligen räknade man med att Zanotti skulle tacka ja. Men sen blev det inte som man hade hoppats och då har man säkert åtminstone diskuterat möjligheterna att få Brljevic till herrlaget och Harris tillbaka till damlaget. Skulle gissa att man sitter i en liten knipa just nu. Vad gör man om Zanotti inte vill bli huvudansvarig? Vilken ledig tränare ska man då lyckas övertala? Det ska bli intressant att se vad som händer. Beskedet skulle ju komma efter påsk.

Efter påskens EM-kvalspel för damer så är nu följande lag klara för EM: Danmark, Norge, Ungern, Kroa­tien, Frankrike, Tyskland, Spanien, Ryss­land och Montenegro. Sverige får vänta på sin plats ett tag till. Det krävs antagligen en vinst hemma mot Tjeckien. Surt att man inte kunde vinna en av matcherna mot Ungern när det ändå var rätt så nära.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0