En Lugimatch

Elitserien lunkar ju på i skuggan av damernas EM. Var som vanligt och såg Lugi igår. Det var en lite märklig match. Båda lagen var väldigt avvaktande i början och såg nästan lite vilsna ut på plan. Och Lugi var det lag som var mest vilsna. En bit in i första halvlek slog Axnér ut med händerna och såg helt uppgiven ut. Men då ledde också Guif med fem bollar och såg ut att gå mot en klar vinst. Men istället gnetade Lugi sig i kapp. Och gick förbi i mitten av andra halvlek. I ledning med två bollar och i anfall såg istället Lugi ut att vinna, men då fick den annars utmärkte Anders Hallberg hjärnsläpp och slängde bort bollen i två raka anfall och läckte betänkligt i försvaret. Och Guif tog chansen och ryckte åt sig en ledning som man höll hela vägen. Men det var en vinst som inte kändes riktigt rättvis. Sett över hela matchen så var Lugi det bättre laget. Men Guif är mer rutinerade och kalla. Och verkar ha ett bättre självförtroende.

Men Lugi är bra i år. Man spelar trots allt jämnt med topplagen. Och nu när Kim Ekdahl är i form så är han otroligt jobbig för motståndarna att möta. Igår blev han punktad större delen av matchen. Andra duktiga spelare just nu är: Anders Hallberg, Johan Fohlin och Niklas Gudmundson.

Vilken skytt Guif har i Tobias Aren! Och Robin Andersson är alltid sevärd. Sen måste jag säga att jag också är imponerad av Rickard Blanks försvarsarbete. Men vilken fjant Mathias Tholin är i Guif. Är det inte dags att mogna snart?

Snön och webbsändning minskade antalet i publiken. Men efter en tyst första halvlek så var det riktigt bra stämning i andra halvlek. Den lilla klacken gjorde som vanligt ett bra jobb. Och i går fanns det en antydan till samspel mellan speaker och klack. Speaker var för övrigt Lugis sportchef Emme Adébo. Och han är mycket duktigare som speaker än den ordinarie. Det borde antyda att det är dags att hitta en ny speaker.

Återigen visade Lugi att man har lite svårt att hålla en röd tråd i arrangemangen. Helt plötsligt så visade man årets nya film vid inspringet. Den film som man annars bara har visat i premiärmatchen. Jag tycker att filmen är lite fräckare än den gamla, men igår så fungerade inte visningen riktigt. Ljudet försvann delvis och filmen hackade. Hoppas det var en engångsföreteelse.

Nu är det snart uppehåll för VM. Och den stora frågan är om Lugi kan behålla sin form. De två senaste säsongerna har man rasat på våren. Ska det bli så i år också?

I morgon är det några intressanta bottenmatcher. Ska Lindesberg ta den kanske sista chansen till fortsatt spel och slå RIK hemma? Ska Kristianstad bryta den nedåtgående trenden och vinna hemma mot Hammarby? Det blir nog två jämna matcher. Men jag tror på två bortasegrar.

Malmö-H43 och Aranäs-Alingsås är också intressanta matcher. Det kan bli två bortasegrar till. H43 kan mycket väl vinna. Laget är på uppgång och Malmö kan ju inte bara fortsätta att ta poäng. Någon gång måste det kärva.

Alla gillar ju inte att jag påtalar att Aligsås och Drott tappar mer poäng i år än väntat. Men i morgon tror jag att Alingsås vinner. Men det känns inte helt säkert. Aranäs är verkligen ett lag som vinner när man minst anar det.
 


Kommentarer
Postat av: Linus Haraldsson

Håller med dig. Emme kör över Lugis speaker ggr 100....Och när Stoffe körde dammatchen nu den 27:e december mot Kroppskultur så lyfter hela arenan. Fan va duktig han är!!!!

Det har sagts innan och jag upprepar igen till Lugis styrelse: BYT SPEAKER TILL vårsäsängen 2011. Stoffe, välkommen tillbaka vilken dag som helst!

M vh / Linus

2010-12-28 @ 23:53:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0