Att räkna med

Nu har jag sett två elitseriematcher efter EM, H43-Alingsås och Hammarby-Lugi. Snacka om att tvingas ställa om sig. Det är trots allt gigantisk skillnad i tempo och fysik. Och inte minst passningsskicklighet. Hur många tekniska fel var det inte i gårdagens tv-sända match? Jag fick nästan krupp av allt slarv. Och Lugi var väl det lag som slarvade mest. Men visade ändå styrka. Helt klart är man just nu bättre än Hammarby och blir nog att räkna med under våren. Laget börjar kännas gediget och man klarar av att gå runt på många spelare utan att tappa i slagkraft. Det kommer man ha nytta av under våren. Framförallt känns försvaret stabilt. Igår tyckte jag att Björn Nordmark var bäst i laget.

Men Kim Ekdahl gjorde ingen höjdarmatch precis. Efter två mål i början av första försvann han helt resten av matchen. Jag fattar inte hur han fortfarande kan vara så blek? Det måste vara något som inte fungerar mentalt. Nu är han ju i princip helt återställd fysiskt. Det är ju bara att kötta på. Varför kan ingen få in i skallen på honom att om han bara satsar så är det ingen försvarare i elitserien som kan stå emot.

Förhoppningsvis innebär derbyt att Kim tänder till och visar vad han kan. Men Lugi ska nog inte räkna med en promenadseger på söndag. Det kan bli jämnare än vad man skulle kunna tro. Hammarbys offensiva försvar igår visade att Lugi får problem. Och ett H43 som är piskat att vinna och som också spelar offensivt kan nog ställa till det för Lugi.

Hoppas nu att det blir många åskådare och en handbollsfest.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0