Återigen Frankrike

Som väntat vann Frankrike EM-finalen, trots att Kroatien med stort publikstöd sprattlade emot hyfsat bra. Men inget lag kan stå emot när Fernandez, Narcisse och Karabatic tillsammans spelar på nio meter. Vilket lag ska kunna rubba fransmännen de närmaste åren innan nuvarande spelare blir för gamla? Men egentligen är truppen ändå rätt tunn. Vad finns bakom Omeyer? Och på ersättaren på linjen för Bobo Gille är inte någon större stjärna framåt. Och vad har man att sätta in om de tre niometersstjärnorna inte kan spela? Egenttligen är det rätt märkligt att man nått sådana framgånger med så få spelare.

Men så rolig handboll spelar inte Frankrike. Det är för lågt tempo, lite för lite finesser och för mycket fysik för att det passa mig. Och så stör det mig att de har lite dumheter för sig, som t ex att Abalo alldeles för ofta är nere helt i onödan. Eller att Fernandez alltid ska se så jäkla arrogant ut.

Men man nådde alltså sin magiska trippel som första herrlag: Tre raka guld i VM, OS och EM.

Kroatien verkar dock vara på väg uppåt, men frågan är hur mycket Balic betyder. Hur bra är man utan honom i framtiden. Men en sak är säkert, publikstöd har man var man än spelar i Europa.

Apropå publikstöd så var det lite smågruffigt på läktarna igår när Polen mötte Kroatien. Det är ovanligt i handboll. Det är ju fantastiskt att man kan blanda supportrar för olika länder på läktarna, utan att det spårar ur. Handboll är på det viset en fantastisk sport. Men jag undrar hur länge det kan vara så här? När har vi läktarvåld även på handbollsmatcher?

Nu laddar vi om för elitserien. Som Lugifan ska det bli intressant att se Kim Ekdahl igen. Kommer han att fortsätta skjuta i elitserien? Och innebär det ett lyft för Lugi att nu få ett skyttehot även från V9?







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0