Domarstatistik

Just som jag började tycka att Avbytarbänken, till min besvikelse, inte varit lika produktiv ett tag, så slår han till med ett första inlägg om domarstatistik från elitserien, denna gång om hur ofta domarparen dömer straff. Nu är det Alingsås webbmaster som tagit fram statistiken och inte Avbytarbänken, men läsningen är ändå intressant, även om statistiken kunde byggt på fler matcher. Det går inte att göra för långtgående analyser på så få matcher. Men vissa antydningar ger ändå statistiken.

Det är inte så konstigt att vissa domarpar är mer benägna att döma straff än andra. Det handlar ju om olika bedömningsnivåer. Det viktiga är att domarparen är konsekventa och inte gynnar något lag. Att man har pondus och kan ha en dialog med spelarna.

Men av statistiken kan man ana att vissa domarpar gynnar hemmalagen (t ex Gomér/Gomér), men det finns tydligen domarpar som inte vill bli beskyllda för att gynna hemmalagen och istället gynnar bortalagen (t ex Jonsson/Silfverberg). Båda dessa domarpar har en faktor 1,5 i skillnad mellan hemma resp bortalag, vilket känns för mycket. Men de flesta paren tycker jag ändå enbart har en marginell skillnad mellan hemma- och bortalag, vilket känns lugnande.

Jag ser fram emot de kommande statistikinläggen.

En undring bara. Är Alingsås webbmaster hemlig? Går han bara under signaturen Mart och inte under sitt riktiga namn? Som webbmaster för en elitklubb borde man vara offentlig. Jag försökte få fram info om vem som är webbmaster på Alingsås sajt, men får inte upp organisationen. Får felmeddelandet "Done, with error on page".


Kommentarer
Postat av: hh

här är han

http://www.heh.nu/Trainer.aspx?id=46&team=1

2010-01-13 @ 00:12:58
Postat av: OK

Det är "Mart". Han är/var dessutom VÄLDIGT flitig i olika handbollsforum vilket IP-adresser visar.

2010-01-13 @ 08:21:20
Postat av: Avbytarbänken

Svårt att göra statistik på fler matcher än som dömts. Om domarparen gynnar hemma- eller bortalagen kommer i senare statistikinlägg.

2010-01-13 @ 14:49:31
URL: http://avbytarbanken.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0