Danmark - Norge

Så torskade Norge återigen när det drar ihop sig. Och ännu en gång med jämna siffror mot Danmark i ett slutspel.

Det säger en hel del om både Norge och Danmark.

Det är inte en slump att Norge under sista minuten missar sin straff medan Danmark sätter sin. Danskarna har samma tro på sig själva och tro att man vinner jämna matcher som Sverige hade under guldåren. Det handlar om mental styrka.

Men Norge borde ha vunnit. Förutom den missade straffen så hade Kjelling ett friläge där Hvidt gör en sanslös räddning. Men Norge har vunnit för lite och är rädda för att förlora och naturligtvis är det då det som händer.

Avslutningen blir dramatisk. Danmark måste slå Kroatien för att vara säkra på semifinal och Island kan få det tufft mot Norge.

Den andra gruppen som jag trodde var avgjord är lite oviss trots allt. Spanien har häng. Vinst för spanjorerna samtidigt som Polen slår Frankrike så riskerar fransmännen att tappa sin semifinalplats. Men nu börjar fransmännen trots allt visa styrka. Det knackiga anfallsspelet börjar lossna.

Och så kan man notera att vårt domarpar Canbro/Claesson återigen blev omdiskuterade. De verkar sakna all form av självkritik. De borde verkligen fundera på om de kanske inte skulle ändra sitt sätt att döma.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0