Från Danmark

Som bekant inträffade den väntade första konkursen i dansk handboll i tisdags. GOG fick då ge upp och kommer nu att nedflyttas till div 2. Det är väl högst troligt att både spelare och tränare försvinner. Frågan är om man kommer tillbaks igen. Det är tragiskt för dansk handboll. GOG är ju en av de klassiska klubbarna.

Det har varit en hel del turer kring varför det blev konkurs. Några pekar på Kasper Nielsen, deras högst avlönade spelare. Enligt GOG: s advokat har det inte gått att nå honom under de sista hektiska dagarna före konkursen för att se om han kunde gå ner mer i lön. Men det verkar ju mycket märkligt. Andra menar att det var hans höga lön som knäckte klubben.

Danska handbollsförbundet verkar också chockade över konkursen. Nu går man ut och säger att man kommer att granska klubbarna hårdare och ställa mycket tuffare krav så att fler konkurser kan undvikas.

Alla gillar nog inte Kasi-Jespers tankar på en dansk storklubb. Det finns ett stort motstånd inom FIF (som äger FCK: s elitlicens) mot att överlåta licensen till AG København. Det handlar kanske inte bara om att få ut så mycket pengar som möjligt för licensen, utan också om att man inte gillar tanken att man kan skapa ett lag genom att köpa spelare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0