Inte så lysande av Sverige heller

Ja,  inte var det någon lysande match av Sverige heller. I en tråkig match i lusigt tempo så räckte inte en ledning med sex bollar i paus för att hålla undan i andra. Anfallsspelet gick helt i stå. Det är ju helt otroligt att Sverige aldrig klarar av att spela mot offensivt försvar. Var finns rörligheten? Varför blir alla stående istället för att göra sig spelbara? Lika otroligt är det att det ska gå 53 minuter innan Kim Andersson skjuter sitt enda skott under matchen. Vad är det som händer med Kim i landslaget?

Sverige förlorade alltså och då storspelade ändå Beutler i målet. Klart bästa svensk idag. Näst bäst var Niklas Ekberg som gjorde riktigt bra insats med några kyliga straffar. Lukas var också fullt godkänd och var nästan den ende som vågade något framåt. När jag tänker efter så skötte sig Mattias Gustavsson. Men sen var det mycket mörker.

Nu gäller det att bryta ihop och komma tillbaka, som man säger. Men matchen mellan Polen och Tyskland var på en sån nivå att det är svårt att tänka sig att Sverige ska kunna besegra något av dessa lag.

Ska det verkligen behöva gå lika illa för herrarna som för damerna? Det är ju fan att man ska behöva sitta här och vara både besviken och på dåligt humör.

Den stora skillnaden mellan Sverige och andra lag tror jag till stor del handlar om självförtroende. På Bengans tid visste spelarna att man skulle vinna även om man var pressade. Danskarna, fransmännen och Kroatien har idag samma självförtroende. Men vårt unga landslag saknar den känslan, man blir istället fega när det står och väger.






Kommentarer
Postat av: Sid Led

Bra analys. Håller med om att det är självförtroende som saknas; nu är det vinna eller försvinna mot Polen. Och det räcker inte med en suveränt spelande målvakt.



Niklas Ekberg kanske kan bli vinnaren att bygga ett lag runt i framtiden!?



Mvh

http://sidled.wordpress.com/

2010-01-20 @ 00:23:28
URL: http://sidled.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0