Island

Och Island blev bästa nordiska land. Det måste uppmärksammas. Kul att de fick sin första medalj från EM. Det är fantastiskt att detta lilla land kan producera så många handbollsspelare. Som lag tycker jag att de spelar en härlig handboll. De kämpar och spelar offensivt med högt tempo. Det är bara att lyfta på hatten för en bronsmedalj.

Med tanke på att det är ett lag utan några större stjärnor, om man undantar Stefansson och Sigurdsson, så kan man alltså nå framgångar med ett bra lagspel. Sverige borde alltså också kunna nå toppen igen.

Kommentarer
Postat av: Henrik

Håller helt med om att Island inte är så mycket bättre än Sverige på pappret. Men de har satsat på något som Sverige inte ville göra, rena försvarsspelare. Varför platsar inte en försvarsspelare som Jernemyr i ett svenskt landslag? Har vi inte tvåvägsspelare måste vi ha med folk som kan spela bakåt och framförallt, visa vägen. Där var inte många visa vägen spelare i svenska laget, eller som Axnér kallar dem, "rätta virket spelare". Kim kämpar med sin ledareroll men där är för många "glidare" i laget. De är jätteduktiga när de inte behöver dra lasset men kanske lite veka när de ska spela huvudrollen själva.

2010-02-01 @ 10:19:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0