Jicha avgjorde grupp 2

På nästan egen hand avgjorde Jicha antagligen grupp 2 igår. Slovenerna fick inte stopp på Jicha som gjorde 12 mål i matchen som vanns av Tjeckien med två bollar efter att ha varit i ledningen med hela 21-12 i halvlek. Tjeckien lyckades alltså hålla undan till skillnad från Sverige att hålla undan.

I och med Polens vinst över Spanien och Frankrikes vinst över Tyskland så börjar gruppen kännas avgjord. De två semifinallagen verkar bli Polen och Frankrike.

Sista matchen i gruppen mellan Polen och Frankrike kan bli intressant. Båda kan ju redan vara klara för semifinal men matchen kan ju t ex handla om vem som vill undvika Kroatien.

I den andra gruppen ska det bli intressant att se om Danmark kan komma tillbaka. De måste passera två av de tre lag de har före sig i tabellen. Svårt men det kan helt klart gå. Ryssland bör man besegra och sen blir det en viktig match mot Norge. Det är nog tur att Danmark möter Kroatien i sista matchen. Ett Kroatien som antagligen då redan är klara för semifinal och som då passar på att kanske vila sina bästa.

Dagens match mellan Island och Kroatien är en annan nyckelmatch. Andra kommande nyckelmatcher är de nordiska matcherna mellan Danmark och Norge samt Island mot Norge. Grupp 1 känns betydligt mer oviss än grupp 2.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0