Lite av varje

Först, signaturen "!" har rätt. Förstår inte vad jag fick för mig att ha betoningen på sista stavelsen i Petersen. Men läsare av denna blogg vet att ibland går vilse. Men det betyder inte att jag alltid har fel.

Apropå ekonomin i dansk handboll. Danska handbollsförbundet har en svart lista på vilken de klubbar finns som inte uppfyller de ekonomiska kraven. Lag på denna lista får varken förlänga eller teckna nya spelaravtal. Men det har inte hindrat t ex Kolding att förlänga kontrakten med bl a Spellerberg och Snuchel. Man kan anta att handbollsförbundet inte är så glada.

Danmark besegrade för övrigt Norge med fyra bollar idagens träningsmatch. Samma Norge som inte hade några större bekymmer med att slå Sverige. Men då ska man veta att Norge ställde upp med ett B-lag. Kjelling, Strand, Löke, Ege m fl spelade inte. Eftersom Norge kan möta Danmark i en ev mellanrunda i EM, så kanske norrmännen inte ville visa sina bästa kort. Och Kasper Hvidt gjorde en bra match och räddade flera avslut. Men Danmark imponerade ändå inte. Tycker att anfallsspelet kändes segt och försvaret läckte som ett såll från linjen. Och då spelade Norge nästan hela matchen med tredjevalet. Sverigebekantingen Henrik Knudsen gjorde en bra insats och fick Mamelund att se ut som en staty några gånger.

Igår vann Danmark över Slovenien och vann med en boll i en match där båda försvaren hade stora problem. Undrar vad det säger om Sloveniens styrka inför EM? Men det är svårt att dra för stora växlar på träningsmatcher. Och det är kanske tur för Sverige, för jag tycker inte att det ser så bra ut. Dalibor Doder pratar om guld, men jag å andra sidan tror det är svårt att gå vidare från gruppspelet.

Till sist vill jag bara tacka Avbytarbänken för de vänliga orden. Jag gillar dansk handboll och försöker hänga med vad som händer där. Det är trevligt med ett land, som trots de ekonomiska problemen, verkligen uppskattar och uppmärksammar handboll. Wilbek är också en tränare som verkligen vågar tänka i nya banor. I dagens match mot Norge spelade t ex man stundtals offensivt i ett 3-3 försvar. Det har jag tidigare bara sett när småbarn spelar handboll.



   


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0