Lite mer danskt

Danmark vann även den sista träningsmatchen. Idag vann man med fyra bollar mot Tjeckien i en match som var jämnare än vad siffrorna visar. Tjeckien hängde med i 45 minuter men tappade under sista kvarten. Dansk matchhjälte var målvakten Niklas Landin som hade närmare 50 % i räddningar. Inte heller i dag så tyckte jag att danskarna imponerade. Anfallsspelet kändes fortfarande statiskt och försvarsspelet är ojämnt. Stundtals läcker det som ett såll i mittförsvaret.

Tjeckien kan mycket väl bli en obehaglig överraskning för lagen i grupp D, även om danskarna fick stopp på storstjärnan Filip Jicha genom att spela med en sned 5-1 uppställning. Även i dag så spelade danskarna med en 3-3 uppställning vid några tillfällen. Det ska bli intressant att se om man vågar göra så i EM också.

Från Danmark kan också rapporteras att Lars Christiansen lämnar Flensburg för en dansk klubb. Kontraktet lär vara underskrivet, men klubben är ännu hemlig. Experterna gissar dock på Kolding.

Kasi-Jesper vill ha Mikkel Hansen till AG København, men Mikkel uttalar sig nu för media att han kan tänka sig att stanna kvar i Barcelona hela kontraktstiden. Men uttalandet beror nog mest på att han vill ha mer betalt, för jag tror att han gärna vill lämna Barcelona eftersom han inte får mycket speltid där.

I morgon så spikas den svenska EM truppen och offentliggörs i en presskonferens. Undrar om det blir några korrigeringar jämfört med den trupp som träningsspelat? Tror knappt det.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0