Lite mer från Danmark

Nu ska ni inte tro att jag fullkomligt snöat in på Danmark bara för att Avbytarbänken gav mig en hyllning. Men det händer en del i dansk handboll just nu, mer än vad som händer i Sverige. Det handlar om ekonomiska problem, storsatsningen AG København, kommande EM mm. 

Idag blev det klart att Mikkel Hansen trots allt lämnar Barcelona för AG København. Mikkels tid i Barcelona var lika tröstlös som Larholms. Förhoppningsvis blommar Mikkel upp nu i Danmark. 

Wilbek uttalar sig för danska TV2 och säger att de kommer att vinna över Österrike och Serbien, även om den sista matchen blir svår. Och att man sedan spelar oavgjort mot Island.

Island imponerade ju genom att besegra Tyskland två gånger om i de senaste träningsmatcherna medan Serbien förlorade med tre bollar borta mot Frankrike i dagarna. Det känns som om Danmark mycket väl kan förlora både mot Serbien och Island.   

Under Wilbeks ledning har Danmark aldrig blivit sämre än fyra i EM och VM. Det är starkt gjort. Han har inskrivet i sitt kontrakt att han slutar omedelbart om Danmark inte kommer bland de åtta bästa under två mästerskap i rad. Men om nu detta inte inträffar så är han kvar till 2012. Men enligt danska TV2 så vill han vara kvar ända till 2014 om Danmark får arrangera EM detta år. Några medaljer till och man kommer att prata om Wilbek-epoken. Och då ska man veta att han har ett antal medaljer från damlandslaget också. Märks det att jag är imponerad av honom?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0