Matchen igår

Först vill jag bara svara signaturen "!" att jag vet att Petersen saknar accenttecken. Jag tog med det för att visa hur namnet bör uttalas. Kan för övrigt inte fatta hur svårt det kan vara för Hellgren att lära sig hur man ska uttala du Rietz. Fattar inte hur han kan få det till "dö Ri".

Matchen igår ja. Det var ju närmast en bedrövlig tillställning. Men kanske en nyttig påminnelse om att vad som väntas i EM. Svenskarna blev ju nästan handlingsförlamade av det norska försvarsspelet. Det var ju inte särskilt lungnande att se hur Niklas Ekberg tappade självförtroendet mot Ege i mål. Hur ska det då gå mot t ex Bitter?

Om nu ett genrep ska vara dåligt så kan vi alltså förvänta oss en succé i EM. För matchen var ingen bra reklam för handbollen. Tempot saknades, avslutningarna var inte distinkta, tekniska felen var många (hur många bollar tappades inte i anfallet?), och passningsspelet blev statiskt och lättläst för norrmännen. Ingen verkade våga ta några egna initiativ.

Men allt var ju inte mörker. Mattias Andersson gjorde ännu en stormatch i mål och Johan Sjöstrand var inte långt efter. Och Oscar Carlen skötte sig bra i försvaret.

Kim Ekdahl fick en del speltid. Han verkar bättre i axeln än förväntat, men ska han vara till nytta så måste han våga sig på fler genombrott och framförallt höja tempot. Det går inte att lunka runt i elitserietempo under ett EM.

Vi får hoppas att matchen igår mest handlade om att tändningen inte fanns där. Att den dåliga prestationen mer beror på det mentala än att laget inte är bättre än så här.


Kommentarer
Postat av: !

Aha...men man säger Petersen och inte med betoning på sista e:et. Tänk danska och inte Östermalm ;)

2010-01-06 @ 18:56:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0