Nytt danskt storlag

Det kom nästan som ett bombnedslag idag att FCK: s herrar och storsatsande AG Håndbold går till samman till ett lag. Målsättningen är inte bara att bli bäst i Danmark, utan även att bli ett storlag i Europa. Det nya laget ska heta: AG København.

Dansk media spekulerar redan i hur bra det här laget kommer att bli. Det känns lite som en nostalgitripp med alla dessa gamla danska landslagsspelare. Det kanske är vettigt att dessa båda klubbar inte slåss om samma sponsorer, men annars är jag inte så förtjust i fusioner, som på sikt utarmar handbollen. Det hade säkert t ex inte gynnat handbollen i Lund om Lugi och H43 hade fusionerat. På kort sikt kan man nå fördelar men på sikt så tappar handbollen eftersom man behöver konkurrensen mellan lagen.

Men med tanke på det ekonomiska läget i dansk handboll, så känns ändå den här satsningen som lite skakig. Har man verkligen råd att göra det här laget till ett Europeiskt topplag?

Serieledande Bjerringbro har kommenterat nyheten med att säga att man är positiv till att man får konkurrens av ett nytt storlag, men att man tror sig ha goda chanser att slå dem.

Det nya laget kommer att på sikt ha Bröndby-hallen som hemmaarena.

"Kasi-Jesper" verkar ha fattat något som många i Sverige ännu inte fattat. Han säger: "Samtidig skal der tænkes i nye baner, så hele familien kan få en god oplevelse ud af håndboldkampen. Det handler om at få skabt en event i og omkring håndbolden, som gør, at kampen er en del af en større oplevelse."

Tänk när vi når dit hän i Sverige också. Att man går till Arenan och käkar en bit mat först, ser på lite underhållning och sedan ser en match. Och så avslutar man kanske återigen med lite mat och underhållning.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0