Sista gruppspelsomgången

Frankrike och Spanien spelade oavgjort i en rätt trist tillställning. Frankrike verkade ha avgjort matchen en bit in i andra halvlek när man ledde med 6-7 bollar, men Spanien kom tillbaka och kvitterade. Det är något som inte stämmer i det franska anfallsspelet. Undrar om favoriterna håller hela vägen. Spanien är svåra att besegra när deras stjärnor lyckas individuellt, men mycket lagspel har man inte. Fast försvaret är nästan lika bra som Frankrikes.

Tjeckien med Jicha i spetsen knep sista mellanrundeplatsen på Ungerns bekostnad. Det var väl rätt väntat egentligen.

Norge vann knappt över Ukraina. Det innebär att man går till mellanrundan på samma poäng som Danmark. Norge riskerar att få spela resterande matcher utan försvarsspecialisten Stian Vatne. Det är en klar försvagning för norrmännen och kan innebära att man tappar semifinalplatsen.

Och så var det matchen mellan Island och Danmark. Högmod går före fall kan man säga. Danskarna med guld i sikte var inte mentalt förberedda på ett taggat Island. Spelet föll ihop och inte blev det bättre av usla svenska domare som ryckte sönder matchen totalt med idiotiska utvisningar. Men trots förlusten så har Danmark ändå stor chans att nå en semifinalplats. Matchen mot Norge blir antagligen avgörande.

Före EM trodde jag att följande lag skulle gå till slutrundan i följande ordning.

Från grupp A: Norge, Kroatien och Ryssland. Rätt lag alltså men Norge och Kroatien i fel ordning.

Från grupp B: Island, Serbien och Danmark. Här var min stora miss. Serbien underpresterade lika mycket som Sverige. Österrike knep överraskande sista platsen till mellanrundan.

Från grupp C : Polen, Tyskland och Slovenien. Rätt lag men Tyskland och Slovenien skulle bytt plats.

Från grupp D: Frankrike, Spanien och Tjeckien vidare. Rätt lag men Frankrike och Spanien i fel ordning.

Än så länge hyfsat tippat tycker jag med 11 av 12 lag rätt. Men det var egentligen inte så svårt. Kroatien, Österrike och Slovenien har överraskat positivt på mig, medan Serbien och Frankrike varit sämre än vad jag trodde från början.

Nu blir det en dag utan handboll och det känns konstigt. Men efter att ha sett minst tre matcher om dagen sen i tisdags så finns det trots allt en viss mättnad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0