Borta igen

Har återigen varit bortrest. Denna gång till den svenska handbollens bakgårdar. Har kört runt i Norrköpingstrakten och det är inte särskilt hett handbollsmässigt.

Under tiden så har svenska ungdomslandslaget för killar deltagit i det Skandinaviska mästerskapen. Här har Sverige en uppsjö talanger som känns lugnande inför framtiden. Det borde bli något stort av killar som: Mattias Zachrisson, Andreas Nilsson, Markus Olsson, Rickard Hanisch, Leo Larsson, Magnus Persson mfl.
 
Proppen lotsade fram killarna till turneringsvinst. Och nu väntar U 20-EM i Bratislava inom kort. Där möter man Slovenien, Kroatien och Rumänien i gruppspelet. Det vore konstigt om det inte blir en tredje raka medaljen för laget.

HEH tipsar om en film på Youtube där man kan se Lindesbergs nya hall. Filmen i sig var lite typisk för handbollens ställning i Sverige. Av klippets 7 minuter handlade kanske 1 minut om handboll, resten om trav. Men det som man hann se av hallen gör att jag förstår att här kan det bli ett rejält publiktryck. Hallen har lite skolådekänsla, men något tryck blir det enbart om publiken sluter upp. Och det är jag inte så säker på. Lindesbergs tränare verkar själv nästan inte tro att man kommer att klara sig kvar och kommer man att harva i botten eller rent av åka ur så lär det inte bli så fullt i hallen som man hoppas. Kul ändå att lilla Lindesberg klarar av att bygga en ny arena.

Nu är det mindre än 2 månader till elitseriens start och jag längtar. Men det är tur att tiden trots allt går fort under handbollens uppehåll. Snart är det dags att börja spekulera i vem som kommer att bli svenska mästare och hur lagen kommer att placera sig. Det ska bli intressant att se om Drott kan fortsätta sin utveckling eller om förra året var en engångshändelse. Kommer Alingsås tillbaka nu när man tappat en del spelare? Hur ska det gå för Aranäs? Lyfter Lugi med Axnér och Zanotti vid rodret? Det finns hur många frågor som helst.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0