Rena öknen

Det skrivs verkligen inte mycket om handboll just nu. Axnér har tagit semester, HEH likaså. Själv mäktar jag inte heller med så många inlägg i sommarvärmen. Känns märkligt att handbollen helt stannar upp så här mitt i sommaren.

Men lite händer trots allt. Det har varit VM i Beachhandboll i Turkiet, men vem bryr sig?

Danmark verkar lite förvånat över att de inte blev rankade i första seedningsgruppen inför VM-lottningen, utan hamnade i grupp 2 tillsammans med Sverige, Norge, Spanien. Det blir alltså inga gruppmatcher mot Norge eller Danmark för Sverige. I grupp 1 hamnade Frankrike, Island, Kroatien och Polen. Antagligen svider det lite i det danska broderfolket att Island fick en högre ranking.

Så här ser seedningsgrupperna ut: 

Pot 5: France, Croatia, Iceland, Poland
Pot 6: Denmark, Spain, Sweden, Norway
Pot 4: Serbia, Austria, Germany, South Korea
Pot 3: Hungary, Tunisia, Romania, Slovakia
Pot 2: Egypt, Argentina, Algeria, Brasil
Pot 1: Chile, Bahrain, Japan, Australia

Lottning sker på fredag i Scandinavium. Att det står Pot 6 på Sveriges seedningsgrupp beror på att Sverige som arrangör har rätt att välja grupp. Så när de lag som är seedade i seedningsgrupp 1 är dragna så väljer Sverige grupp och sedan lottas övriga lag i seedningsgrupp 2 in i grupperna. Man kan gissa att Sverige vill undvika Frankrike i både gruppen och i turnerningshalva.

I danska BSV gnäller Andreas Toudahl lite över att han fått konkurrens från Fredrik Petersen och hoppas nu att få komma till den tyska ligan.

Bojana Popovic, danska damligans lysande stjärna, slutar i Viborg och flyttar hem till Montenegro med alla miljonerna. Frågan är vad avhoppet innebär för Viborg.

Fd H43:aren Olof Ask fortsätter sin rätt lyckade karriär i Danmark. Ny klubbadress blir AaB Håndbold.

Galningen Gunnar Prokop i Hypo Niederösterreich verkar äntligen ha fått sparken. Och klubben vill också bli av med flera spelare som Gunnar värvat till klubben. Det gäller Git­te Aaen, Mette Meldgaard, Carmen Lungu och Kristine Lunde. Märklig klubb som först tillåter Gunnar att härja och som sedan försöker bortse från ingångna avtal med de här spelarna. En sån här historia borde EHF engagera sig i, men pamparna på förbundet lär väl inte göra många knop i frågan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0