Smått och gott

Det lät ju alldeles för bra för att vara sant att Dalibor skulle gå till Lugi. Det finns ju betydligt mer pengar att hämta utomlands. Men jag är lite undrande ändå varför han väljer Minden, varför lockades inte Dalibor av spel i någon högre liga? Men fick han kanske inte något erbjudande från någon bättre klubb? Eller kan det vara så att Minden har fläskat på rejält när de värvade Dalibor? Nu är det väl ingen katastrof att spela i tyska andraligan, den håller antagligen samma klass som svenska elitserien.

Undrar fortfarande vad som händer i Lindesberg? Nu pratar man om att återgå till klubbens kärnvärden. Undrar vilka dessa är? Och på vilket sätt har man tidigare övergivit dessa kärnvärden? Kanske är ett av dessa värden att inte vara en elitserieklubb. Får man inga tillskott av spelare så har jag svårt att tänka mig att man håller sig kvar. Det här ska bli intressant att följa. De nya tränarna Arenvang och Mickael Martinsson kommer att få det tufft. Tycker fortfarande att den nedrustning som verkar pågå ligger helt fel i tiden nu när det kommer en ny hall. Men antagligen är pengarna slut i Lindesberg, så man har kanske inget annat val.

Lugi vann igår sin träningsmatch mot IFK Ystad. Det såg väl lite segt ut i första halvlek men i andra så gick Lugi lätt ifrån. Undrar hur länge IFK Ystads Jim Gottfridsson är kvar i Ystad-laget?

Bra för svensk handboll att Sävehof slapp kvala till Champions League, men det är för jäkla surt att svenska lag inte har råd med Europaspel. Får se om CL-deltagandet kommer att slita för mycket på Sävehofs trupp. Deltagande i Europa anstränger inte bara klubbarnas ekonomi, utan sliter även lagen. Vi har för smala spelartrupper i Sverige.

Kvala får däremot danska serievinnarna BSV göra. I en grupp bestående av Rhein-Neckar Löwen, Ademar Leon och Gorenje Velenje från Slovenien så går vinnaren in i Champions League och förlorarna går in i EHF-cupens tredje omgång.

Något om bröderna Toft Hansen. I den första VM-kvalmatchen för Danmark så spelade René Toft Hansen. I returen borta så ersätts han av sin lillebror Henrik Toft Hansen. Det är rätt fräckt med två bröder som båda spelar i landslaget och på samma position. Till vardags spelar de i olika klubbar, så man kan anta att det finns en del syskonrivalitet mellan bröderna.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0