Tillbaka

Om någon har tvivlat om jag eller den här bloggen fortfarande lever, så måste jag härmed dementera detta tvivel. Jag passade på att ta några dagars time-out, eftersom det inte händer så mycket på handbollsfronten just nu, men nu börjar mitt handbolls-intresse så sakta vakna till liv igen.

Idag gick Anton Månssons flyttlass till Melsungen. Jag önkar honom lycka till i denna tyska håla. H43 har som bekant värvat en ersättare på Axnérs position. Det var ju nödvändigt. Antagligen har man värvat tillräckligt för att behålla sin elitserieplats. Lugi lär inte heller åka ur, men jag är fortfarande tveksam till om truppen räcker till för ett lyckat slutspel.

I herrarnas VM-kval kan jag konstatera att Ryssland missade kvalet. Undrar när ryssarna kommer tillbaks i toppen. VM-arrangörerna kan andas ut nu när Danmark fick en VM-plats. I Danmark har tuppkammen vuxit, Wilbek säger nu att Danmark kan komma att bli världens bästa lag inom två till fyra år. Man ska bara bli lite bättre i försvarsspelet. Från Danmark kan också rapporteras att Kolding har gjort klart med Lars Christiansen och Lars Krogh Jeppesen samt den serbiska mitt 6:an från Portland San Antonio, Radko Nikolic. Det börjar kännas som om nästa säsong kommer att bli en fight mellan Kolding, AaB, AG Köpenhamn och BSV.

Axnér tog upp Ystad och Kristianstad i sitt senaste inlägg. Han skriver att Ystad och Kristianstad har lättare att få sponsorpengar än klubbar i större städer och så är det säkert. Men det handlar inte enbart om det är större konkurrens om sponsorpengarna i större städer. Om man tittar mer noga på sponsormarknaden så är det inte antalet konkurrerande idrotter som är problemet, utan snarare förekomsten av ishockey och/eller fotboll. Man kan faktisk snacka om hockey-döden. I orter där ishockeyn är stark är det mycket svårt för andra idrotter att överleva. Och finns det dessutom något elitlag i fotboll i närheten blir det nästan helt omöjligt. Löneläget i dessa två sporter är sådant att de slukar det mesta av sponsorpengarna.

Men det är inte kört i kampen om sponsorpengarna. Handbollen har flyttat fram sina positioner med flera nya hallar och betydligt mer exponering i tv. Men det räcker inte att bara bygga nya hallar. Man måste också ha kompetensen att utnyttja de nya hallarnas möjligheter. I Lund har man ju inte riktigt lyckats fullt ut. Varken Lugi eller H43 har lyckats förbättra sina arrangemang. Det mesta är sig likt från Idrottshallen. Och jag är rädd att det också blir på samma sätt i de andra nya hallarna. Tyvärr känns den svenska handbollen fortfarande alldeles för amatörmässig och gammaldags.

Apropå nya hallar så verkar Alingsås äntligen ha en ersättare till "skolådan" på gång. Det är min själ på tiden.

Och så undrar jag som vanligt vad som är på gång i Lindesberg? Ska de verkligen inte värva någon ny spelare?

Och inte fick väl Sävehof så enkel lottning i Champions League precis. Det vore en sensation om man kan ta poäng från något annat lag i gruppen än kvallaget. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0