Det går utför

Ja, så förlorade Lugi ännu en match. Och slutspelet känns allt mer hotat. Men frågan är om man har där att göra? Med nuvarande form så lär man slås ut i första omgången.

Bliding i Skånskan säger att han inte längre tror att Lugi är i en SM-final, men det kan mycket väl finnas ett Lugilag på plats i Malmö Arena när det är dags, men det gäller naturligtvis damlaget, som till skillnad från herrarna har varit i form ett bra tag. Det ska bli spännande att följa damerna i slutspelet. Skulle damerna gå till final så känns beslutet att peta Harris än mer märkligt. Det finns en övertro på flickorna i 92-kullen.

Men tillbaka till herrarna. Zanotti säger att laget är ur form. Ja, det står ju klart för alla. Vad är det som gått fel? Laget spelar långsamt i anfallet, tajmingen är dålig och de tekniska felen för många, försvaret passivt, Forsmoo och Ekdahl har tappat formen, målvakterna är inte på topp och saknaden av Gummi är nog stor. Det känns som en kollektiv kollaps. Och är det inte konstigt att man upprepar förra årets dåliga spel under våren? Något måste vara fel i träningsupplägget. Man har förlorat sex av de sju senaste. Och fyra av förlusterna har varit mot lag på undre halvan!

Förra årets missade slutspel lär ha fått tränarparet att fundera på att sluta. Frågan är om de behöver fundera i år om laget missar slutspelet? Får de överhuvudtaget vara kvar då?

Men allt var inte mörker i går. Söndergaard visade den vilja som resten av laget borde ha. Han är underskattad tycker jag. Stilen är kantig och lite otajmad men han gör ofta riktigt bra inhopp. Och Kim Ekdahl var bättre och mer aktiv igår än på länge. OCH KLACKEN VAR PÅ PLATS och hördes, vilket var imponerande med tanke på trycket från Kristianstadspubliken. Bra jobbat! Hoppas nu att det inte var en engångshändelse utan att ni dyker upp och stöttar mot Alingsås och Drott. Lugi behöver stöttning för att överhuvudtaget ha chans till poäng i de matcherna.

Till sist. Vilket gäng Kristianstad är. Jag gillar verkligen lagets attityd att bara ösa på i anfallet och spela tufft i försvaret. Och publiken är härlig. Snacka om stöd i medgång! Men vad jag har förstått så är man inte lika bra att stötta i motgång. Och vad ska man säga om Dokka Haug som liggande med ett leende på läpparna blir intevjuad i tv med en bruten fot? Har svårt att tänka mig en fotbollsspelare göra det samma. 




Kommentarer
Postat av: Daniel. A

"Förra årets missade slutspel lär ha fått tränarparet att fundera på att sluta."



Vad menar du?? Lugi spelade ju kvartsfinal mot GUIF förra året.

2010-03-06 @ 16:50:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0