Från Danmark

Passade även på att se matchen från danska ligan igår mellan Skjern och BSV. BSV säkrade som bekant seriesegern genom vinsten. Matchen var annars jämn, Skjern ledde hela tiden fram till 40:e minuten. Då kom Anders Persson in i mål och tillsammans med Fredrik Petersen så vände de matchen till BSV fördel. Fredrik hade stor show i andra halvlek och gjorde mål både från kant och från 9-meter. Lite konstigt var det nog ändå att han verkar vara andra valet på positionen. Danske Andreas Toudahl som visserligen är nära en landslagsplats i Danmark, verkar ligga bättre till hos tränarna. Men efter gårdagens match så borde Fredrik ha stigit i graderna. Så här står det på BSV: s hemsida (dags för dansk språkövning): "Men så var det Fredrik Petersen startede egen kamp, som minde om dengang han spillede i GOGs gule trøje, og stort set ene mand besejrede Bjerringbro-Silkeborg (här måste skribenten mena Skjern). Bang, bang, bang sagde det, 3 mål og en frispilning till stregen fra den svenske troldman och Bjerringbro-Silkeborg var med igen. Han har en fin udstråling, og kan så utroligt mange ting."

Men matchens största profil var annars förre landslagsspelaren Claus Møller Jakobsen. Det kändes som om det var en match mellan honom och BSV.

Schweizaren Andy Schmidt som kom till BSV i år har blivit det utropstecken som Bent Nyegaard förutspådde före seriestarten. Han är verkligen duktig på att växla tempo och är lika bra på att frispela lagkamrater som att själv gå på avslut. Men nu spekuleras det i om Andy kommer att byta till en tysk eller spansk klubb. Hetaste tipset talar om Rhein Neckar Löwen. Det är lite intressant att Kasi-Jesper genom att värva en spelare från BSV minskar på konkurrensen för hans andra lag AG Køpenhavn. Men oavsett Kasi-Jespers planer så går det naturligtvis inte att behålla en spelare av Andys kaliber i den danska ligan.

Jag vill även nämna de unga BSV spelarna Rasmus Lauge och Nikolaj Øris Nielsen. De kommer att hamna i det danska landslaget. Den förstnämnde är en storskytt i vardandet och den andra en riktig tuffing som dessutom är mycket klok som spelare, trots sina unga år. 

Ulrik Wilbek presenterade sin trupp till fyrnationsturneringen i Norge. Lars Christiansen är inte med, kanske för gott, likaså inte heller Hans Lindberg och Mikkel Hansen (men i deras fall beror det på Champions League spel.) Redan sen tidigare är inte heller Kasper Hvidt eller Lars Jørgensen med, de har ju lämnat landslaget för gott. Helt nya eller relativt nya spelare blir istället: Stefan Hundstrup (Viborg HK), Kasper Irming (Århus GF), Rene Toft Hansen (KIF Kolding), Henrik Toft Hansen (AaB), Nikolaj Markussen (Nordsjælland), Henrik Møllgaard (AaB),  Simon Kristiansen (BSV), Mads Christiansen (AaB), och Mathias Madsen (BSV). Den sistnämnde är en av mina favoriter som försvarsspelare. Generationsskiftet i Danmark är i full gång.


Kommentarer
Postat av: "gammeldansk"

Fritt översatt angående Fredrik P. inlägget på danska är att Fredrik påminner om den gången han representerade GOG och själv sköt BSV i sank.



Ulrik Wilbek har gett diverse spelare ledigt från den norska turneringen och prövar nytt från bruttotruppen på 30 spelare: Lars Christiansen vet Ulrik var han har. Gällande Kasper och Lars J. så står de till landslagets förfogande även i framtiden om Ulrik ringer.



Jag läser gärna Din blogg , so keep up the good work

2010-03-23 @ 02:04:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0