Frustrerade Lugifans

Har fått två kommentarer som säger något om hur Lugifansen mår. Men sätter också fingret på något som Lugis ledning borde fundera över.

Varför lyfter Lugis herrar så sällan? Varför har man bara vid några få enstaka tillfällen varit ett topplag? Med det handbollsintresse som finns i staden, med den lysande ungdomsverksamhet man bedriver så borde man lyckas bättre oftare. Vad är det då man gör för fel? Jag undrar om Lugis ledning någon gång sätter sig ner och funderar på vad man kan göra annorlunda? Helt klart gör man ju något som är fel eftersom resultaten uteblir.

När Lugis nuvarande ordförande tillträdde så höll han ett tal i Idrottshallen där han sa att Lugi skulle se över sin organisation från grunden. Nu skulle man börja jobba på ett nytt sätt. Vad blev det av de ambitionerna? Jag har inte sett några förändringar. Inte mer än att styrelsen bantats.

Kom nu inte med förslaget att slå samman Lugi och H43. Det skulle i bästa fall bara bli ett lyft på kort sikt. På lång sikt innebär det att handbollen tappar i Lund.

Men Lugis ordförande hade rätt. Man bör försöka hitta nya sätt att arbeta. Det gäller också att hitta personer som vill jobba i föreningen, med Lugis bästa för ögonen, inte i första hand de egna barnens bästa. Det gäller att våga lyssna på kritiska röster, hur jobbiga de än är. Lugi är en stor föreningen, men det är bara en liten klick som i praktiken kan/får påverka. Tränarbytena har kanske varit för många (ska jag säga som har börjat tveka om Sandgren och Zanotti ska vara kvar), så kontinuiteten har uteblivit. Det senaste lyftet skedde under Lars Friis ledning. Men han ställde för stora krav på Lugis sätt att arbeta så han blev ju obekväm. Tycker också att det saknas en röd tråd när man letar tränare. Det verkar vara som om man tar en bra tränare som råkar vara ledig, inte att man letar efter någon som står för den handboll som borde passa materialet bäst. Eller som passar in i den handbollen som man på sikt vill spela. Antagligen är man också dålig på lyfta fram spelare från ungdomsverksamheten, att få dem att ta det sista steget. 

Det finns säkert många fler orsaker till att Lugi står still och inte når de framgångar som man borde kunna nå och som fansen längtar efter. Ska försöka återkomma till ämnet inom kort.

  

Kommentarer
Postat av: gh

"Med det handbollsintresse som finns i staden"?



Vadå, 1000 pers på läktaren är väl inte så överdrivet mkt?..

2010-03-12 @ 11:52:22
Postat av: anna

Ett ord i rättan tid. Har arbetat ideellt i föreningen ett antal år. Snacka om svågerpolitik. Några få bestämmer allt. De flesta tassar på tå för dessa få personer som man inte bör stöta sig med. Dessutom är "de styrande" tyvärr ganska otrevliga. Man hälsar t ex inte på "gräsrötterna" trots att man sett dem jobba många år och mycket väl vet vem de är! Detta gör att det sorgligt nog blir en trist stämning, tillika ett obehagligt jobbklimat. Tycker bl a klubbdirektören ska ändra attityd! Trist att vara negativ men föreningen känns illa skött och luktar lite ruttet!

2010-03-14 @ 13:58:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0