Annan slags idrott

Hörde en gång en ungdomsledare i H43 förklara för sina tonårskillar i laget att damhandboll var en annan slags idrott som inte var värd att titta på. Efter att ha sett matchen mellan Hamburg och Kiel i lördags så är frågan om inte den svenska herrhandbollen också är en annan slags idrott.

När man ser de europeiska topplagen så ser spelarna nästan gigantiska ut, men resten ser så litet ut: planen, målen, bollen. Det går inte ens att jämföra tempot, hårdheten och spelarnas överblick i spelet. Det är som natt och dag. 

Kiel utan sitt bästa manskap kontrollerade matchen hela tiden och vann rättvist, trots att Bitter i Hamburgs mål gjorde en bra match, medan Omeyer var ovanligt mänsklig. Nu verkar det bli ännu en serieseger för zebrorna från norr. Kan tänka mig att det finns de i Tyskland som tycker att det här börjat bli tjatigt. Och visst det kan inte vara bra för intresset i Tyskland att en klubb dominerar på det här viset. Men i år var i alla fall Hamburg mycket nära att ta hem titeln. Nu är det visserligen två omgångar kvar i serien men jag har svårt att tänka mig att Kiel skulle snubbla på målsnöret.

Det var roligt att se Peter Gentzel stå i Kiels mål under slutet av matchen när Kiel gjorde sista rycket. Tänk att som 41-åring platsa i ett av europas bästa lag. Nu lär han dessutom bli tysk mästare för första gången.

Marcus Ahlm var däremot rätt så osynlig, åtminstone i början av matchen. Bäst på plan var Jicha i Kiel, vilken spelare!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0